Sari direct la conținut

Crin Antonescu: Vom crea 1 milion de locuri de munca/ Dinu Patriciu a ales sa fie de partea lui Traian Basescu

HotNews.ro
Crin Antonescu si Victor Ponta, Foto: Agerpres
Crin Antonescu si Victor Ponta, Foto: Agerpres

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a vorbit in aceasta seara la „Vorbe Grele” (Antena 3) despre programul economic al USL explicand cum Alianta din care face parte va crea un milion de locuri de munca si cum va mari salariile cand vor ajunge la guvernare. Crin Antonescu l-a atacat si pe Dinu Patriciu spunand ca acesta „se complace in minciuna lansata de Traian Basescu” ca alegerea sa in fruntea PNL a fost impusa de omul de afaceri si-l acuza pe acesta din urma ca, impreuna cu Grigore Cartianu, „a trecut de partea lui Basescu”.

„Daca Dinu Patriciu lasa sa se inteleaga ca ar avea vreun cuvant de zis in ‘calitate de tutore al PNL’ se inseala si trebuie sa stie ceva: Mircea I. Quintus si Radu Campeanu sunt adevarati liberali sau nu? Pai ei sunt pe aceeasi pozitie cu mine impotriva regimului Basescu. Calin Popescu Tariceanu este impreuna cu mine cum sunt toate organizatiile. Nu are de ce sa critice Patriciu alianta cu PSD-ul ca nu vorbim de „reesalonari de datorii”. Daca Dinu Patriciu cu Grigore Cartianu a ales sa fie de partea lui Traian Basescu e treaba lui”, a declarat liderul PNL.

Acesta sustine ca a fost acuzat si ca a renuntat la liberalism prin renuntarea la Cota unica, dar „principiul liberal nu se bazeaza neaparat pe Cota unica ci pe fiscalitate redusa”

„Vom continua sa calculam efectele acestor masuri asupra Bugetului. Evident ca impozitele colectate din salariile de pana la 1600 de lei vor scadea, dar vom vedea ca vom avea venituri prin deschiderea altor afaceri incurajate de taxele mici. Vor creste numarul locurilor de munca si prin urmare se reduce presiune pe bugetul de somaj”, a explicat Crin Antonescu ‘cheia succesului” programului economic al USL.

Cateva masuri anuntate de USL:

  • Reducerea CAS cu 5% pentru angajatori
  • Revenirea la un TVA de 19% pana in 2014 – 2015. O scadere medie cu 1 – 2% anual este sustenabila.
  • Păstrarea plafonului de 16% şi introducerea unui impozit diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale. Astfel, pentru venit salarial până la 800 de lei pe lună se aplică o cotă de 8%, pentru un venit între 800-1600 de lei pe lună se aplică o cotă de 12%, iar pentru venitul peste 1600 de lei – cota este de 16%.
  • Reducerea integrala a platii CAS datorate de angajatori pentru 1 an de zile, pentru noi locuri de munca
  • Participa la licitatiile pentru lucrari publice NUMAI firmele cu cel putin 10% salariati tineri (pana in 25 de ani) care sa fie angajati de minim un an la firma respectiva.
  • Majorarea salariului minim pe economie la 800 de lei pe luna de la 670 de lei/luna cat este in prezent
  • Pastrarea opţiunii plăţii 16% impozit pe profit sau 3% impozit pe cifra de afaceri pentru microintreprinderi.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro