CSA, despre asigurarea estimata la peste 8 milioane de euro pentru angajatii proprii: Cele noua posturi pentru care sumele asigurate sunt mai mari sunt confidentiale
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a lansat luna trecuta o licitatie pentru cumpararea unei asigurari de viata de grup cu componenta de economisire pentru pensionare, contract estimat la peste 8 milioane de euro. Contractul pe o durata de 5 ani se adreseaza tuturor celor 178 de angajati ai comisiei dar pentru noua posturi sunt prevazute sume asigurate mai mari, de cate 860.000 lei. Contactati de HotNews.ro, oficialii CSA au spus ca sumele in cauza reprezinta despagubirea numai in caz de deces si nu prima de asigurare si ca polita este valabila numai pe perioada pastrarii calitatii de angajat in cadrul institutiei. In legatura cu cele noua posturi care au aceste beneficii mai mari, desi Consiliul CSA are doar sapte membri, acestia au spus ca datele sunt confidentiale.
Beneficiile oferite celor 178 de angajati ai CSA in urma acestei achizitii vizeaza doua componente – un plan de economisire si o asigurare in caz de deces.
- „Prin aceasta achizitie se urmareste diversificarea pachetului de beneficii pentru salariatii CSA prin oferirea unui plan de economisire pentru suplimentarea veniturilor de pensionare si a unei asigurari care sa ofere protectie in cazul decesului din orice cauza a salariatului”, se precizeaza in Caietul de Sarcini al licitatiei (vezi documentul atasat).
Datele din document arata ca din cei 178 de angajati ai CSA, 9 angajati beneficiaza de sume asigurate mai mari – de cate 860.000 de lei de persoana, in conditiile in care si nivelul contributiei variaza in functie de grila de salarizare. Pentru restul de 169 de angajati, suma asigurata de persoana este de 107.500 lei.
HotNews.ro a incercat sa afle care sunt cele 9 posturi care ar primi beneficii mai mari, in conditiile in care conducerea institutiei, Consiliul CSA este format din 7 membri.
- „Dupa cum bine ati sesizat si dumneavoastra, suma de 860.000 lei reprezinta suma asigurata si nu prima de asigurare, respectiv costul asigurarii. Suma asigurata de 860.000 lei reprezinta despagubirea numai in caz de deces si va fi platita de catre compania de asigurare. Aceasta suma este prezentata la un nivel maxim si este aferenta unei perioade contractuale de 5 ani. Prezenta asigurare de grup este aferenta posturilor existente in actuala organigrama a autoritatii de supraveghere si este valabila numai pe perioada pastrarii calitatii de angajat in cadrul institutiei”, a declarat pentru HotNews.ro Catrinel Frincu, directorul de comunicare al CSA.
In legatura cu cele 9 posturi, Frincu a precizat ca „aceste date sunt confidentiale”.
Angela Toncescu si Cornel Moldoveanu nu mai sunt angajatii CSA
Pe site-ul institutiei la pagina dedicata conducerii CSA apar cei sapte membri cu declaratiile de avere si interese dar si cei doi membri – Angela Toncescu si Cornel Moldoveanu – ale caror mandate au expirat in toamna acestui an cand au fost alegerile pentru noua conducere a institutiei.
In toamna acestui an au fost alegeri la conducerea acestei institutii, in urma carora doua mandate au incetat – cel al Angelei Toncescu, din functia de presedinte al CSA, si al lui Corneliu Moldoveanu, din functia de membru al Consiliului CSA.
Mai lucreaza cei doi in CSA? Directorul CSA sustine ca nu, in conditiile in care mandatele lor au incetat incepand cu data de 28 septembrie 2011.
- „Incepand cu data de 28 septembrie 2011, doamna Angela Toncescu si domnul Corneliu Moldoveanu nu mai sunt angajatii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Publicarea pe site-ul CSA a declaratiilor de avere si interese ale celor doi este in conformitate cu dispozitiile Legii 176/2010, Art. 6 ‘Declaratiile de avere si declaratiile de interese se pastreaza pe pagina de internet a institutiei si a Agentiei pe toata durata exercitarii functiei sau mandatului si 3 ani dupa incetarea acestora si se arhiveaza potrivit legii'”, a explicat Catrinel Frincu.
Motivele achizitiei acestei asigurari de grup pentru angajatii CSA
Cat priveste motivul demararii acestei achizitii, principalul obiectiv il reprezinta „fidelizarea salariatilor si evitarea aparitiei unei fluctuatii mari de personal in perioada urmatorilor cinci ani”.
„In vederea evitarii unor interpretari eronate, autoritatea a procedat la adoptarea unui cadru general prin elaborarea unui acord cadru ce se va derula pe o perioada de 5 ani, conform legislatiei in vigoare. Precizam ca prezentul produs se adreseaza tuturor salariatilor CSA si in consecinta se va plati o prima de asigurare aferenta asigurarii de grup”, a mai mentionat Catrinel Frincu.
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente in cadrul acestei licitatii este 4 mai 2012, iar data limita pentru primirea ofertelor este 7 mai 2012. La aceeasi data se vor deschide si ofertele primite.