Cum a ajuns românul Georgescu-Roegen să creeze bioeconomia pe pământ american
Au schimbat mersul lucrurilor fie în istoria României, fie prin alte țări. În unele cazuri, pentru întreaga lume. Dar marea scenă a istoriei nu i-a reținut în galeria cu celebrități. De unii poate că veți auzi prima oară, de alții poate că ați mai auzit, undeva prin istoria specializată a domeniilor și profesiilor în care activați.
Sunt oameni care au făcut, la vremea lor, diferența în domeniul în care au profesat. Panorama îi scoate în față, la pachet cu faptele lor care au făcut lucrurile să se miște către un viitor mai modern, în campania „Români care au produs schimbarea”. Mulți dintre ei au lăsat o moștenire politică mult mai complicată decât restul activității lor profesionale. Nu le trecem însă greșelile cu vederea. Vorbim și despre ele.
30 octombrie 1994. Într-unul dintre paturile spitalului Universității Vanderbilt, din orașul american Nashville, Tennessee, un bătrân de 88 de ani își dă ultima suflare, în urma unor complicații pricinuite de diabet.
Cu trăsături ca de copil, dar nu umbrite în totalitate de ridurile senectuții, pacientul este Nicolae Georgescu-Roegen și este unul dintre foștii profesori ai facultății americane de economie, la catedra căreia a predat vreme de 25 de ani, până la retragerea din 1976.