Sari direct la conținut

De ce istoria nu este nici pe departe un apanaj al bărbaților

HotNews.ro
O Istorie la Feminin Podcast Foto Hotnews, Foto: Album - Prisma / Album / Profimedia
O Istorie la Feminin Podcast Foto Hotnews, Foto: Album - Prisma / Album / Profimedia

​De multe ori, istoria este privită ca un apanaj al bărbaților. Numai plecând de la cele mai vechi timpuri și extrapolând, își cam dai seama de modul de gândire al publicului larg. Bărbații își riscau viața pentru a asigura traiul de zi de zi, ei au ridicat orașele, monumentele, piramidele și ce au mai ridicat ei, au dat lumii cele mai importante nume din artă, știință, cultură, au înfruntat intemperii, dușmani, pericole fel de fel, punând astfel bazele unei societăți multilateral dezvoltate, ca să cităm din clasici.

În același timp, femeile erau cele care, evident, făceau copii, aveau grijă de casă, țeseau, găteau și făceau tot felul de alte treburi casnice, ridicând doar ocazional capul, prin vârfuri efemere, care să strălucească timid în vreun domeniu.

Asta până la vremurile actuale, atunci când vorbim de egalitatea între sexe, iar barierele nu mai sunt aceleași ca în, spre exemplu, Evul mediu. Ei bine, lucrurile nu au stat chiar așa. Lumea, așa cum o știm noi, are la bază mai multe minți și inițiative feminine decât v-ați aștepta.

Ceea ce vă propunem în această nouă serie de podcasturi, intitulată „O istorie la feminin”, este să călătorim împreună prin istorie și să ne aplecăm puțin atenția asupra contribuției femeilor la ceea ce înseamnă evoluția umanității și a lumii în care trăim. Nu va fi vorba doar despre câteva nume sau domenii marginale în care ele să fi reușit să iasă în față, așa cum se întâmplă adesea atunci când este vorba despre figuri feminine de marcă. Nici pe departe.

Vom vorbi despre contribuții majore ale unor femei în ceea ce a însemnat nu dar apariția civilizației umane, ci și modul în care ele au schimbat-o pe fundamente care există și azi.

Mai multe însă, vă invităm să aflați în primul episod al acestei serii.

Dați Follow paginii noastre de Facebook, HotNews Science, pentru a putea primi direct, în timp real, cele mai noi informații și curiozități din lumea științei!

Sursa foto: profimediaimages.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro