Sari direct la conținut

Detectoarele de fum

Incasa.ro

Detectoarele de fum va ofera un avertisment timpuriu de incendiu in casa. Va ofera timpul suplimentar de care aveti nevoie ca sa iesiti din casa in siguranta. Majoritatea incendiilor fatale au loc noaptea cand dormiti. Un detector de fum va poate trezi si va poate avertiza ca sunteti in pericol.

Detectoarele de fum salveaza zeci de vieti in fiecare an. De aceea in America, in unele state, exista legi care cer aceste detectoare in casele particulare. Puteti cumpara un detector de fum din orice depozit. Desi toate par la fel, exista diferente importante intre ele.

Unele detectoare de fum functioneaza pe baza de baterii. Aceste baterii trebuiesc inlocuite de doua ori pe an. Altele functioneaza pe baza de curent electric. Cel mai bine este sa puneti ambele tipuri in casa dumneavoastra, ca sa fiti mereu protejat.

Insa nu toate detectoarele de fum functioneaza la fel. Unele sunt bune in a detecta incendii cu flacara mare. Acest gen de incendii s-ar putea produce atunci cand hartiile iau foc. Alte detectoare sunt bune in a detecta incendiile care incep incet si care emit mult fum. Acest gen de incendiu poate incepe atunci cand o tigara este lasata pe canapea.

Nu stiti care dintre aceste doua modele sa le achizioati? Unii oameni cumpara ambele modele, insa acest lucru s-ar putea sa nu fie necesar. Ambele tipuri de detectoare functioneaza bine in toate tipurile de incendii si ambele trebuie sa treaca aceleasi teste de siguranta inainte sa fie scoase la vanzare.

Majoritatea detectoarelor pornesc o alarma cand detecteaza fum in incapere. Aceasta alarma ar trebui sa fie destul de tare ca sa va trezeasca cand dormiti. Daca aveti probleme cu auzul, luati-va o alarma cu lumini. Lumina va clipi cand se detecteaza fum, asa ca plasati detectorul chiar langa pat, ca sa va trezeasca.

Este bine sa plasati cel putin undetector de fum la fiecare etaj. Tineti minte ca fumul se ridica, asa ca este bine sa montati detectoarele de fum in partea superioara a peretului sau chiar pe tavan. Schimbati bateriile cel putin de 2 ori pe an si aspirati fiecare detector cel putin o data pe an ca sa functioneze la parametri normali.

Este bine sa testati detectorul de fum din cand in cand a sa stiti ca inca functioneaza. Majoritatea au un buton de testare pe care se apasa. Detectorul functioneaza daca se aude un sunet de alarma cand apasati pe buton.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro