Sari direct la conținut

Deutsche Telekom in Romania: Rebranding-ul Cosmote in T-Mobile nu este o prioritate, asteptam o ocazie si vom actiona pentru 3G

Rebranding-ul Cosmote Romania in T-Mobile nu este o prioritate, a declarat vineri Guido Kerkhoff, responsabilul Deutsche Telekom pentru Sud-Estul Europei. Intrrebati cat ar fi dispusi sa investeasca in Romania ca sa obtina o licenta 3G, oficialii DT nu au dorit sa dea o suma. „Asteptam o ocazie si vom profita de aceasta, momentan alegem posibilitatile”, a precizat Hamid Akhavan, directorul operational al grupului german.

Zvonul ca operatorul Cosmote ar putea deveni T-Mobile circula de ceva timp in Romania, insa nemtii nu au confirmat nimic. Seful OTE, insa, Panagis Vourloumis, presedinte si director general al OTE Group, dupa ce jurnalistii romani au intrebat in mai multe randuri daca operatorul va fi rebranduit i-a intrebat pe acestia daca ei cred ca este o idee buna ca Cosmote sa devina T-Mobile. Acestia au raspuns in cor ca ar fi o idee buna fiindca lucrurile nemtesti sunt apreciate in Romania.

Spre deliciul tuturor, Vourloumis a spus in limba romana razand: „treaba neamt”, referindu-se la admiratia romanilor pentru lucrurile germane, fara a spune insa daca numele Cosmote se va schimba in T-Mobile.

CEO OTE: Nu se vor uni operatiunile Romtelecom si Cosmote

Panagis Vourloumis a tinut sa precizeze ca operatiunile Romtelecom si Cosmote din Romania nu se vor uni, asemenea exemplului anuntat recent in Germania.

„Nu se vor uni operatiunile din punct de vedere juridic, insa vor fi tot mai multe produse comune si vor creste sinergiile”, a precizat presedintele OTE.

Concedieri in grupul OTE: In unele parti avem personal in exces in altele prea putin

In privinta disponibilizarilor in cadrul grupului OTE, Panagis Vourloumis a mentionat ca aceasta problema este momentan analizata:

„In unele zone avem personal in exces in altele prea putin. In prezent analizam acest lucru”, a mai spus Vourloumis.

In privinta schimbarilor care vor avea loc la varful conducerilor Romtelecom si Cosmote, seful OTE a tinut sa aminteasca ca „ambele companii nu sunt filiale ale DT ci ale OTE si ca orice schimbare la varf trebuie sa obtina si acordul grecilor”.

Potrivit acestuia, in primul trimestru din acest an va fi prima data cand rezultatele financiare ale grupului OTE vor fi incluse in cele ale DT.

Guido Kerkhoff, despre preluarea Zapp de catre Cosmote: Nu comentam

De asemenea, Guido Kerkhoff, responsabilul Deutsche Telekom pentru Sud-Estul Europei, intrebat fiind despre preluarea Zapp de catre Cosmote Romania, a precizat: „Nu comentam”. Desi zvonurile sunt de mai multi ani, Business Standard a informat recent, citand surse anonime, ca “la Zapp se desfasoara activitati de due diligence (de evaluare – n.r.). Reprezentantii Cosmote au avut acces in camera de date a Zapp pana pe 13 martie, iar in aceasta saptamana urmeaza sa fie redactat un raport”. Potrivit surselor in cauza, discutii si tatonari au existat de anul trecut, tranzactia urmand a se incheia cel mai tarziu in toamna acestui an.

Prin aceasta achizitie, Cosmote s-ar putea alege atat cu o licenta 3G cat si cu o retea gata formata. Alte scenarii prin care Cosmote ar mai putea furniza servicii 3G sunt fie prin dobandirea unei licente WiMAX, fie prin intermediul unei licente UMTS pe care o detine deja, in baza unei propuneri de proiect a autoritatii de reglementare in telecomunicatii.

In martie 2008, la inceputul mandatului ca CEO al Cosmote Romania, Stefanos Theocharopoulos a anuntat printre prioritati gasirea unor solutii pentru a oferi servicii broadband fie printr-o licenta WiMAX, fie prin intermediul tehnologiei UMTS in banda de frecvente de 900 MHz. Theocharopoulos a promis gasirea unei solutii pana la sfarsitul lui 2008, lucru care nu s-a intamplat, in conditiile in care procedura de acordare a licentelor WiMAX a esuat si asteapta sa fie reluata, iar cealalta optiune este inca la stadiul de propunere.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro