Sari direct la conținut

DOCUMENT Clădirea Maternității Giulești a fost construită între 1921-1925. Managerul Marcel Moisă nu și-a asumat niciun obiectiv legat de infecțiile nosocomiale, chiar dacă clădirea va împlini în curând 100 de ani

HotNews.ro
Maternitatea Giulești, Foto: AGERPRES
Maternitatea Giulești, Foto: AGERPRES

Maternitatea Giulești (Panait Sârbu) funcționează într-o clădire construită în perioada 1921-1925, care a găzduit, inițial, o școală de ucenici. Clădirea funcționează ca maternitate începând din anul 1951, după ce timp de doi ani, între 1949-1951, a găzduit o școală de moașe. Ovidiu Marcel Moisă a câștigat concursul de manager al spitalului în urmă cu un an (decembrie 2017), cu un proiect de management în care principalele obiective asumate sunt mai degrabă de ordin economic și financiar decât medical – „îmbunătățirea rezultatelor economice, optimizarea cheltuielilor și maximizarea veniturilor, creșterea performanței financiare, păstrarea echilibrului financiar, creșterea veniturilor prin maximizarea sumei contractate cu CASMB și îmbunătățirea gradului de satisfacție al propriilor angajați”. Niciun cuvânt despre infecții nosocomiale și combaterea lor, chiar dacă maternitatea funcționează într-o clădire care va împlini, în curând, 100 de ani.

Marcel Moisă a fost contactat, vineri, de HotNews.ro, pentru un punct de vedere în legatură cu acest subiect. În momentul în care a auzit întrebările, Marcel Moisă a închis telefonul.

Unul dintre puținele obiective care face referire la satisfacția pacienților, „Îmbunătățirea și creșterea calității serviciilor oferite populației, atât din punct de vedere medical, cât și hotelier” este trecut în coada listei de obiective în proiectul de management al lui Ovidiu Marcel Moisă.

Proiectul de management cu care medicul Ovidiu Marcel Moisă a câștigat acum un an concursul de manager de la Maternitatea Giulești poate fi consultat în documentul atașat.

Lista rezultatelor dorite de Ovidiu Marcel Moisă ca manager al spitalului, potrivit proiectului cu care a câștigat acum un an concursul de management:

  • Îmbunătățirea rezultatelor economice ale secțiilor și compartimentelor
  • Îmbunătățirea activității secțiilor cu rezultate nesatisfăcătoare – îndeplinirea 100% a indicatorilor contractați cu CASMB.
  • Optimizarea cheltuielilor și maximizarea veniturilor atât global la nivel de spital cât și individual, la nivel de secții.
  • Creșterea performanței financiare a serviciilor interne.
  • Creșterea performanței financiarce a secțiilor și compartimentelor.
  • Creșterea veniturilor prin maximizarea sumei contractate cu CASMB.
  • Păstrarea echilibrului financiar al spitalului / prevenirea acumulării datoriilor.
  • Diminuarea fenomenului de supraincărcare a secțiilor.
  • Folosirea mai eficientă a infrastructurii.
  • Reducerea sau chiar eliminarea timpului în care personalul nu are activitate.
  • Îmbunătățirea gradului de satisfacție al propriilor angajați.
  • Îmbunătățirea și creșterea calității serviciilor oferite populației, atât din punct de vedere medical, cât și hotelier.
  • Creșterea adresabilității și diminuarea fenomenului de migrare a pacienților în alte spitale.
  • Adaptarea managementului Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie Prof. Dr. Panait Sîrbu București la noile provocări ale reformei in sănătate.

13 bebeluși născuți la Giulești, infectați cu stafilococ auriu

13 bebeluși născuți în ultimele săptămâni au fost infectați cu stafilococ auriu la Maternitatea Giulești.

11 angajați ai Maternității Giulești au fost depistați ca fiind purtători ai bacteriei stafilococ auriu în urma controlului Direcției de Sănătate Publică. Ei au fost scoși momentan din activitate.

Maternitatea Giulești a oprit internările începând de vineri, după ce 13 bebeluși născuți la Giulești au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu și au fost diagnosticați cu infecție cu stafilococ auriu. Zeci de operații de cezariană programate săptămâna viitoare au fost anulate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro