Dragnea, un nou atac la marile companii: Declară profituri jignitor de mici / Eu nu sunt nebun, poate puțin patriot
Șeful PSD, Liviu Dragnea, consideră că companii care au cifre uriașe de miliarde euro și care au profituri foarte, foarte mici, 1 și ceva la sută, refuzând practic să plătească impozitul pe profit în țară. ”Înseamnă că au o problemă cu managementul. Să le aplicăm OUG 9”, a declarat Dragnea la Antena 3.
- Sunt prea multe companii mari care declară profituri prea mici sau se declară chiar pe pierdere.
- Noi discutăm de companii care au cifre uriașe de miliarde euro și care au profituri foarte, foarte mici, 1 și ceva la sută. Înseamnă că au o problemă cu managementul. Să le aplicăm OUG 9. De exemplu, Coca Cola, o companie foarte mare, de ce această companie nu își ascunde profitul? Are 14%. De ce celalte companii au profit puțin peste 1% și își ascund profitul?
- Vorbim de companii mari, cu o istorie de zeci de ani în spate
- Eu nu sunt nebun, ci doar puțin patriot
- Maniera în care se exportă profiturile. Vorbim de un lanț de magazine, pentru că magazinul de colț nu prea mai există, trebuie să merge colo să luăm produsele acelea naturale, eco, bio și foarte scumpe. Un lanț de magazine poate cel mai mare. În România există fabrica aceea de sucuri îl produce cu 0,90 lei pe sticlă și îl dau cu 2,7 lei. Nu aici e problema. Lanțul respectiv de magazine nu îl cumpără de aici. Același suc se fabrică și în România. Vine acest lanț de magazine care nu vrea să ia de aici, ia din Bahamas, cu 2,2 lei și îl vinde cu 2,7 lei. Dacă l-ar lua de aici, profitul ar rămâne în România. Îl ia de acolo și profitul rămâne acolo, în paradisul fiscal. Are firma lor și firma lor cumpără de unde o cumpăra și îi vinde lui cu 2,2 lei și partea aia mare de profit rămâne acolo care e de fapt paradis fiscal, deci nu plătești
- Dragnea susține că ”taxa pe lăcomie” e o taxă europeană care funcționează în mai multe țări
- Dragnea acuză că fără o limitare a prețurilor toate utilitățile s-ar scumpi (Dragnea trece la tablă și ”face” traseul molecului de gaz de la distribuitor la consumatorul final)
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro