Sari direct la conținut

Elon Musk ar vrea ca Twiter să renunțe la 75% dintre angajați – presă

HotNews.ro
Twitter, Foto: Sharaf Maksumov | Dreamstime.com
Twitter, Foto: Sharaf Maksumov | Dreamstime.com

Documente obținute de Washington Post arată că planurile lui Elon Musk de a duce Twitter pe profit sunt radicale și ar cuprinde și dorința de a reduce cu 75% numărul angajaților. Este puțin probabil că o reducere atât de dură va fi posibilă, fiindcă ar avea de suferit funcționarea normală a companiei. Oficiali ai Twitter au negat că ar exista planuri de concedieri masive.

Twitter are 7.500 de angajați, iar dacă planurile de disponibilizare s-ar concretiza ar însemna că doar 2.000 de angajați vor mai rămâne, ceea ce ar afecta activitatea companiei și ar reduce mult capacitatea ei de a modera cât de cât decent conținutul.

Interesant este că și dacă Musk NU ar fi venit cu oferta de preluare, la Twitter s-ar fi făcut disponibilizări semnificative, pentru ca numărul angajaților să scadă cu 25%, iar cheltuielile salariale anuale să fie reduse cu câteva sute de milioane de dolari.

Nu este sigur că Elon Musk va cumpăra Twitter, iar dacă o va face, este greu de crezut că va putea trece la măsuri chiar atât de radicale de reducere a efectivelor. Este însă aproape sigur că, dacă Musk va parafa tranzacția, numărul de angajați va scădea cu câteva zeci de procente, clar cu peste 25%.

O reducere cu trei sferturi ar pune în real pericol modul normal de funcționare a companiei și ar fi o frână în calea unei extinderi.

Mai mulți analiști au spus în ultimele săptămâni că Twitter nu este o companie de 44 miliarde dolari, ci că ar valora mult mai puțin, chiar și sub 15 miliarde dolari. Alții pun la îndoială planurile care indică o trecere rapidă pe profit a companiei, dar și pe cele care ar indica posibilitatea ca Twitter să ajungă spre un miliard de useri, de la cei 237 milioane din prezent.

Twitter nu a ieșit deloc bine din aceste luni în care, ba părea sigur că Musk va cumpăra compania, ba părea apoi foarte puțin probabil. Efectele acestor vremuri tulburi sunt clare: angajații sunt supărați, o bună parte dintre proiecte sunt blocate, prețul acțiunilor este volatil și au fost „înghețate” angajările.

Surse: Washington Post, TechCrunch, Reuters

Sursa foto: Dreamstime.com

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro