Sari direct la conținut

Fenomenul FOMO: Cum arată îngrijorătoarea cursă a omului speriat să nu rateze ocaziile vieții sale

​​Panorama.ro
Oameni, prieteni, distractie, Foto: Shutterstock
Oameni, prieteni, distractie, Foto: Shutterstock

Cristian Tuica are 28 de ani și, de când se știe, a căutat să fie mereu înconjurat de oameni. E mai mult decât o fire socială sau un extrovertit. E tipul de om care se lipește ca un magnet de alții, de experiențe, de interacțiuni umane. Îi place să cunoască oameni și experiențe noi și să se bucure de compania altora, la fel cum și alții, la rândul lor, se bucură de compania lui.

Dincolo de aceste lucruri pe care oricine le observă cu ușurință la el, Cristian spune că a descoperit, cu ani în urmă, că e ceva diferit la el. În 2015, împărțea apartamentul cu un prieten care pleca des cu jobul. Cristian avea, astfel, perioade de săptămâni întregi când rămânea singur acasă.

„Când mă auzeam la telefon cu colegul meu de apartament, când era plecat cu jobul, nu exista ocazie să mă sune, iar eu să fiu singur. Mereu aveam pe cineva la mine, iar atunci am realizat, numai după ce el mi-a atras atenția, că îmi era extrem de greu să stau singur”, povestește Cristian.

Până anul trecut, Cristian credea că are o problemă, pentru că simțea nevoia de a fi mereu în compania oamenilor, socializând și simțind că face parte dintr-o comunitate, indiferent de contextul personal sau profesional în care se afla.

Percepția i s-a schimbat după ce a citit o carte și a dat peste termenul de FOMO (Fear of Missing Out).

Citește articolul pe Panorama.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro