Sari direct la conținut

Focar de coronavirus într-un cămin de bătrâni din București: 75 de persoane infectate – rezidenți și angajați

HotNews.ro
Camin de batrani, Foto: BURGER/PHANIE / Shutterstock Editorial / Profimedia
Camin de batrani, Foto: BURGER/PHANIE / Shutterstock Editorial / Profimedia

75 de persoane – rezidenți și angajați ai unui cămin de bătrâni din sectorul 4 al Capitalei – sunt infectate cu coronavirus, anunță Direcția de Sănătate Publică. Potrivit DSP București, focarul din căminul de bătrâni a izbucnit din cauză că „nu au fost instituite, de către personalul medico-sanitar și administrativ, toate măsurile care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile (neefectuarea dezinfecției terminale prin nebulizare, nu au fost stabilite spații special amenajate pentru echiparea/dezechiparea personalului angajat, nu au fost actualizate procedurile specifice)”. DSP a amendat conducerea căminului cu 20.000 de lei „pentru neinstituirea și neaplicarea de către personalul medico-sanitar și administrativ a măsurilor care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile”.

Direcția de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății nu au făcut public numele căminului. Potrivit Direcției Generale de Asistență Socială București, este vorba despre Centrul Rezidential de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependente Berceni.

Direcția de Sănătate Publică București a efectuat un control la acest cămin pe data de 24 mai. În urma controlului a rezultat că 75 de persoane, atât bătrâni rezidenți ai căminului, cât și angajați, sunt infectați cu coronavirus.

Ce măsuri a recomandat DSP:

1. Respectarea, în continuare, a măsurii de limitare a internărilor precum și interzicerea vizitelor aparținătorilor.

2. Supravegherea zilnică, clinică și epidemiologică, atât a beneficiarilor din cămin cât și a personalului, cu monitorizarea temperaturii și a simptomatologiei, cu anunțarea telefonică imediată la DSPMB, cu repetarea exsudatelor nazale și faringiene la apariția simptomelor.

3. Cohortarea, după testare, a suspecților în saloane/dormitoare și izolarea lor, până la aflarea rezultatului, când se va acționa conform metodologiei.

4. Intensificarea măsurilor de curațenie și dezinfecție precum și efectuarea curățeniei terminale/dezinfecției terminale, inclusiv prin nebulizare, atât în saloane/dormitoare cât și în spațiile comune.

5. Reinstruirea personalului cu privire la obligativitatea purtării echipamentului de protecție.

6. Actualizarea procedurilor specifice, în conformitate cu metodologia supravegherii infecției cu COVID-19.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro