Sari direct la conținut

Fondul de Garantare in asigurari are conducere executiva/ Sef a fost numit Nicolae Crisan, fost presedinte al CSA

HotNews.ro

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a numit conducerea executiva la Fondul de garantare in asigurari, structura constituita pentru protejarea asiguratilor in cazul insolventei unei firme de asigurari, iar director general a fost numit Nicolae Crisan, fost presedinte al CSA in perioada 2001-2006. Conform anuntului autoritatii, Fondul va avea o structura organizatorica simplificata, formata din trei directii, iar masura este parte din procesul de reorganizare inceput la nivelul autoritatii de supraveghere in asigurari.

Nicolae Crisan a facut parte in perioada 2006-2011 din colectivul Fondului de garantare in asigurari, departament al Comisiei de supraveghere in asigurari. Potrivit CSA, la nivel european este in pregatire un proiect de directiva, care va impune tuturor statelor membre ale Uniunii Europene crearea schemelor de garantare (IGS) in caz de faliment al asiguratorilor. Comisia Europeana a emis, in anul 2010, o Carte Alba a schemelor de garantare in asigurari. In acest document, Comisia a stabilit diferite optiuni de actiune ale Uniunii privind protectia prin schemele de garantare pentru asigurati si beneficiari. In Romania, IGS functioneaza sub denumirea de Fondul de Garantare, infiintat in anul 2005.

  • „Fondul din Romania corespunde propunerilor Comisiei Europene prezentate in Cartea Alba, atat din punct de vedere al principiului de functionare, cat si al categoriilor de asigurari acoperite, al persoanelor care beneficiaza de protectie, precum si a modalitatii de finantare. Romania se numara printre cele 12 state europene (Bulgaria, Danemarca, Franta, Germania, Irlanda, Letonia, Malta, Norvegia, Polonia, Romania, Spania si Marea Britanie) in care functioneaza deja scheme generale de garantare in asigurari”, se arata in comunicatul CSA.

Datele CSA arata ca in primele noua luni din acest an, creditorii in asigurari au formulat 211 cereri de plata. Dintre acestea 178 de cereri au fost solutionate favorabil, iar 33 de cereri se afla in curs de solutionare. Suma totala a platilor de despagubiri din fond in 2011 a fost de 4,1 milioane lei (detalii in buletinul lunar al CSA, atasat acestui articol).

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro