FOTO Nu e neapărat nevoie să câștigi turnee de Grand Slam ca să fii o celebritate în lumea tenisului
O vedetă internațională? Un fotomodel de top? O sirenă ieșită din mare ca să-i vrăjească pe pământeni? Toate la un loc și chiar și superstar al tenisului, pentru că Eugenie Bouchard a fost zilele trecute la Miami și a făcut furori pe Insta. Poza e mică, dar vom face o faptă bună și o veți admira în format mult mai mare în articol.
Imediat, admiratorii s-au înfierbântat mult peste suta de mii. Majoritatea s-au întrebat, probabil: ce face Genie de arată atât de bine la câteva zile înainte de a împlini 28 de ani?
Instagram- Eugenie Bouchard
Face multe, iar și mai mulți și multe ar trebui s-o imite, așa că am navigat ca să-i dezvăluim secretele pe care oricum nu se chinuie să le ascundă.
Face hidroterapie
Bouchard a suferit recent o accidentare la umăr și apelează intens la metode de reabilitare. Una din ele este hidroterapia, care implică exerciții într-un bazin. Înoată pe spate sau cu o placă, pentru reîntărirea musculaturii, așa cum se prezintă și pe Instagram:
Practică asiduu TRX
Metoda – Total Body Resistance Exercise – folosește greutatea corpului și gravitația ca să dezvolte forță, echilibru, coordonare, flexibilitate și stabilitate a articulațiilor. Tot din cauza accidentării la umăr, Eugenie nu ezită să tragă de cablurile elastice și se pare că-i și place.
Adoră bananele
Când este vorba despre dietă, Bouchard trebuie să mănânce cât mai sănătos, mai ales gustările. Mănâncă multe fructe, dar una este favorita ei: „Bananele, desigur. Toți jucătorii de tenis mănâncă până la cinci banane pe zi”, a declarat ea pentru o revistă. Pe lângă că au mult potasiu, bananele previn crampele musculare, fac bine colonului și mențin o piele sănătoasă.
Micul dejun este deosebit de important
Tot pentru revistă, Eugenie a spus că se asigură că începe ziua cu alimente sănătoase. Spre surprinderea nimănui, mărturisește că nu este un as în bucătărie, așa că frigiderul ei stă mai mult gol. „Iar atunci când totuși gătesc, îmi fac micul dejun. Ouă pentru proteine. Suc de portocale. Așa mi-e bine când încep ziua.”
Și chiar joacă mult, mult tenis!
Un site de sfaturi medicale spune că tenisul este una din cele mai plăcute forme de activitate fizică. Pentru o jucătoare profesionistă, poate că nu mai e la fel de plăcut, dar chiar înseamnă cheia succesului. Chiar și când sezonul s-a încheiat, antrenamentele continuă:
„Macin zgura – de ce nu?” WebMD spune că „tenisul pune tot corpul la lucru. Alergi pe teren și lucrează mușchii picioarelor. Corpul trebuie să-și țină echilibrul când fugi după minge. Brațele trebuie să aibă forță ca să mânuiască racheta și să lovească mingea. Îmbunătățești echilibrul, flexibilitatea, coordonarea și agilitatea, toate într-un singur sport.”