Sari direct la conținut

Fuga de pe pământ. 3 motive pentru care zborul „baronilor" în spațiu e mai mult decât o joacă de bogați

​​Panorama.ro
Capsula spațială Dragon, dezvoltată de compania SpaceX, Foto: Shutterstock
Capsula spațială Dragon, dezvoltată de compania SpaceX, Foto: Shutterstock

Au fost supranumiți „baronii spațiului”. Mulți au râs de ei ca de niște bărbați hiper-bogați, loviți de criza vârstei mijlocii, care și-au făcut damblaua din visul oricărui copil: să se joace de-a cosmonauții în spațiu.

Miliardarii Jeff Bezos (patronul Amazon și cel mai bogat om din lume) și Richard Branson (deținătorul grupului Virgin) au ajuns pentru câteva minute în jurul așa-zisei granițe a atmosferei pământene cu spațiul (controversata „linie Kármán”), în vehicule aerospațiale dezvoltate prin propriile puteri.

Totul sub privirea îngăduitor-ironică a altui miliardar, Elon Musk (patronul Tesla), care nu a zburat încă personal în spațiu, dar e mai avansat în domeniu decât ceilalți doi – rachetele sale mult mai puternice ies deja în spațiu și „fac naveta” pentru NASA, între Terra și Stația Spațială Internațională.

Dincolo de valoarea de PR și imagine, dar și de posibilele câștiguri financiare imediate (o mare parte a discuției s-a limitat la dezvoltarea „turismului spațial” pentru cei bogați), ce importanță are că acești trei magnați au decis să investească masiv în cercetarea și dezvoltarea zborului în spațiu?

Citește mai mult pe Panorama.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro