Sari direct la conținut

Gabriel Grecu, un apropiat al lui Dan Nica, preia din nou conducerea SNR, in locul lui Cristian Nitu

HotNews.ro
Gabriel Grecu, Foto: AGERPRES
Gabriel Grecu, Foto: AGERPRES

Gabriel Grecu, cel care in perioada Guvernarii PSD (2000-2004) a detinut functia de director general al SNR (Radiocom), a preluat din nou sefia acestei companii de stat, in locul lui Cristian Nitu, au declarat marti pentru HotNews.ro surse din piata. Contactat de HotNews.ro, Cristian Nitu a confirmat, precizand ca „marti, 3 iulie, s-a incheiat cu acordul ambelor parti un act aditional la contractul de mandat pentru scurtarea duratei acestuia”. SNR asigura transmisiile TV si radio pentru Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radiodifuziune si in 2010 a avut o cifra de afaceri de 338,3 milioane lei si o pierdere neta de 43,3 milioane lei.

Cristian Nitu a preluat conducerea SNR in septembrie 2010, sub Guvernarea PD-L. Acesta a declarat pentru HotNews.ro ca mandatul sau era „pana in 2014”.

Gabriel Grecu a mai condus Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) in perioada Guvernarii PSD 2000-2004, cand ministru al Comunicatiilor era Dan Nica. In luna mai din acest an, pesedistul Dan Nica a fost desemnat din nou ministru al Comunicatiilor (MCSI).

Despre SNR

SNR (Radiocom), companie de stat care asigura transmisiile TV si radio pentru Societatea Romana de Televiziune (SRTv) si Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) a avut in 2010 o cifra de afaceri de 338,3 milioane lei si o pierdere neta de 43,3 milioane lei. Compania avea un numar mediu de angajati de 1915 persoane, conform datelor de la Ministerul de Finante.

Portofoliul Radiocom include, in prezent, aproape toti operatorii de telecomunicatii din Romania, dar si utilizatorii finali de servicii de comunicatii din domenii importante: banci, institutii financiare, companii multinationale, etc.

SRTv a alocat fonduri bugetare de 40 de milioane de euro catre SNR in 2010

In raportul de activitate al SRTv pe 2010 se mentioneaza ca „fondurile pe care Televiziunea Romana le primeste de la bugetul de stat merg in proportie de 98% direct catre SNR pentru inchirierea statiilor si circuitelor, preluarea, transportul si difuzarea de catre SNR a programelor televiziunii publice”.

Horia Cazan, directorul tehnic al TVR a declarat in luna ianuarie 2012 pentru HotNews.ro ca „in 2010 SRTv a realizat in total cheltuieli bugetare de peste 200 de milioane de lei, din care 170,6 milioane lei (cc 40 de milioane de euro) au fost destinate SNR”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro