Sari direct la conținut

Guvernul a acoperit cazurile de coruptie

Realitatea Romaneasca

Potrivit comunicatului, Delegatia Comisiei Europene in Romania a initiat un studiu privind perceptia publicului asupra utilizarii fondurilor europene, care a fost realizat de IRSOP si a vizat publicul larg (un esantion reprezentativ la nivel national de 1.028 de persoane), reprezentantii intreprinderilor mici si mijlocii, ai ONG-urilor si ai autoritatilor locale.

Conform rezultatelor studiului IRSOP, realizat in perioada ianuarie-iunie, au suspiciuni privind comiterea unor fraude in distribuirea fondurilor europene 59% dintre subiectii intervievati din publicul larg, 73% dintre reprezentantii IMM, 43% dintre reprezentantii ONG si 6% dintre cei ai autoritatilor locale.

Studiul arata ca, in privinta unor scandaluri de coruptie cu fonduri UE in care au fost implicati cetateni romani, publicul larg considera in proportie de 37% ca Guvernul a incercat sa musamalizeze, in timp ce 8% opineaza ca Delegatia CE a incercat sa acopere scandalurile de coruptie.

Executivul musamalizeaza

Reprezentantii IMM si ONG considera in proportie de peste 60% ca Guvernul a incercat sa acopere scandalurile de coruptie, iar la nivelul autoritatilor locale o asemenea opinie este impartasita de 17%.

Motivele pe care se bazeaza suspiciunile publicului larg privind implicarea Guvernului in aranjamente necinstite sunt: coruptia din Romania – 53%, informatiile din presa – 38%, lipsa unor rezultate pozitive – 3% si lipsa de transparenta – 1%.

Motivele pe care se bazeaza suspiciunile publicului larg privind implicarea Delegatiei CE in aranjamente necinstite sunt, in special, coruptia din Romania si informatiile din presa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro