Iohannis: Acum în România avem două probleme grave – pandemia și un parlament dominat de PSD / O nouă pledoarie pentru alegeri parlamentare la termen
HotNews.ro
România are în acest moment două probleme grave – pandemia de COVID-19 și „un parlament dominat de un PSD care și-a pierdut orice legitimitate și care trage permanent frâna de mână”, susține președintele Klaus Iohannis, care a pledat din nou, marți seară, pentru organizarea alegerilor parlamentare la termen.
În conferința de presă de marți seară, președintelui i-a fost reamintită declarația pe care o făcea în aprilie, când spunea că nu va fi de acord cu organizarea alegerilor locale dacă va exista un pericol de îmbolnăvire pentru populație, el fiind întrebat ce l-a făcut să se răzgândească.
Răspunsul lui Iohannis:
- ”Vedeţi că, din nefericire, acum în România avem două probleme grave – una de sănătate publică, pandemia şi cu ea ne confruntăm de aproape un an, însă între timp am învăţat multe despre acest virus şi ştim ce măsuri se pot lua. Însă în continuare pandemia rămâne o mare problemă şi ea va fi rezolvată doar când vom avea un vaccin, însă nu ştim când va fi momentul acesta. O dată certă în acest moment nu poate nimeni să spună.
- În acelaşi timp, avem şi o problemă politică. Avem un parlament dominat de un PSD care şi-a pierdut orice legitimitate şi Guvernul se luptă pentru a ţine lucrurile sub control. De cealaltă parte, PSD se luptă permanent şi trage frâna de mână.
- Cu PSD în parlament aceste lucruri funcţionează cu frâna de mână trasă, iar democraţia nu poate fi pusă în paranteză. Nu putem să ne imaginăm să stăm în acest blocaj politic provocat de PSD fără să facem alegeri.
- Din toate aceste motive noi suntem în situaţia să organizăm alegeri la termen, fiindcă e singura soluţie prin care românilor li se poate permite o continuare a demersurilor democratice, o modalitate prin care românii îşi pot alege acum un Parlament care să ducă lucrurile mai departe, care să permită construirea unui Guvern puternic în jurul PNL împreună cu alte partide democratice”.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro