Sari direct la conținut

Liviu Ciulei vine la cineclubul Luni de film de la NCRR

HotNews.ro
Padurea spanzuratilor - afis, Foto: NCRR
Padurea spanzuratilor - afis, Foto: NCRR

Cineclubul Luni de film de la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) programeaza o proiectie-eveniment pentru luni 17 ianuarie, de la ora 19:30. Cinefilii vor avea ocazia sa vizioneze unul dintre cele mai apreciate filme romanesti din toate timpurile, Padurea spanzuratilor (1965). Filmul va beneficia de o prezentare de exceptie, de catre insusi autorul sau, reputatul regizor de teatru si film Liviu Ciulei. Criticul Mihai Fulger ne invita la un dialog cu Liviu Ciulei, caruia i se vor alatura invitati-surpriza.

Distins cu Premiul pentru regie la cel mai mare festival de film din lume, cel de la Cannes, Padurea spanzuratilor a fost plasat de criticii romani pe locul al doilea intr-un clasament al celor mai bune filme romanesti, realizat in 2008. Remarcabila ecranizare a romanului omonim de Liviu Rebreanu, dupa un scenariu de Titus Popovici, a obtinut si alte distinctii importante, printre care Premiul de excelenta, pentru calitatea fotografica a imaginii si pentru ingeniozitatea miscarii aparatului de filmat, la Milano 1964 (al VI-lea Congres UNIATEC), Marele premiu „Pelicanul alb”, Premiul pentru imagine (Ovidiu Gologan), Premiul pentru interpretare feminina (Ana Széles) si Premiul pentru muzica (Theodor Grigoriu) la Festivalul de la Mamaia 1965.

In timpul Primului Razboi Mondial, undeva pe frontul din Ardeal, sublocotenentul roman Apostol Bologa, inrolat voluntar in armata imperiala austro-ungara, realizeaza, treptat, absurditatea conflagratiei si a pozitiei sale de beligerant impotriva propriului popor. In rolul memorabil al lui Apostol Bologa apare actorul Victor Rebengiuc, secondat de o distributie de exceptie, din care mai fac parte Stefan Ciubotarasu, Gina Patrichi, Ana Széles si chiar regizorul filmului, Liviu Ciulei.

Pretul unui bilet intreg este de 7 lei, iar al unui bilet redus, pentru studenti, de 3,5 lei, informeaza organizatorii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro