Sari direct la conținut

Meta Estate Trust vrea să se listeze la BVB / Prospectul IPO-ului a fost aprobat de ASF

HotNews.ro
BVB - Bursa de Valori Bucuresti - logo, Foto: Hotnews
BVB - Bursa de Valori Bucuresti - logo, Foto: Hotnews

Meta Estate Trust, companie de tip holding ce activează în sectorul imobilar anunță că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de Ofertă Publică Inițială (IPO).

Compania dorește să se listeze pe piața AeRO a Bursei de Valori București. IPO-ul se va desfășura în perioada 20 iulie – 02 August 2022.

Noile acțiuni pot fi subscrise la 1,14 lei/acțiune în prima săptămână, respectiv 1,20 lei/acțiune în cea de-a doua săptămână de subscriere.

Compania vizează majorarea capitalului social cu 25 de milioane de lei, o creștere cu 33% comparativ cu capitalul social actual.

“Meta Estate Trust va oferi astfel investitorilor din piața de capital posibilitatea de a achiziționa un număr maxim total de 25 de milioane de acțiuni. De asemenea, prețul de subscriere este de 1,2 lei/acțiune, un preț cu discount față de evaluarea companiei de 1,58 lei/acțiune. Mai mult de atât, în perioada 20 – 26 iulie, compania va oferi un discount adițional de 5% din prețul de subscriere, ajungând astfel la 1,14 lei/acțiune”, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit companiei, valoarea minimă de subscriere este de 5.000 de acțiuni, în timp ce, în cazul suprasubscrierii, pentru a se determina numărul de acțiuni ce revine fiecărui investitor, se va folosi metoda de alocare pro-rata.

Acționarii reprezentând peste 50% din capitalul actual al companiei și-au luat angajamentul de a nu-și vinde acțiunile pe o perioadă de minim 6 luni de la listarea la bursă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro