Sari direct la conținut

Ministrul Mediului: „Nu avem probleme cu rezervele de apă”. Ce spunea Mircea Fechet în urmă cu o lună privind riscul pierderii resurselor

HotNews.ro
Mircea Fechet, Foto: AGERPRES
Mircea Fechet, Foto: AGERPRES

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunţat luni că nu sunt probleme în ceea ce priveşte rezervele de apă ale României iar acumulările hidrotehnice sunt pline într-un procent de 77%, informează News.ro.

„Nu avem probleme în ceea ce priveşte rezervele de apă ale României. Azi acumulările hidrotehnice sunt pline într-un procent care e în jurul a 77%. Asta înseamnă că singurele probleme cu alimetarea cu apă potabilă sunt unele izolate. În niciun caz nu vorbim de o problemă sistemică”, a declarat Mircea Fechet, la Craiova, despre efectele secetei în agricultură.

Ministrul a precizat că în ceea ce priveşte deşertificarea, un fenomen grav cu care se confruntă regiunea Olteniei, înfiinţarea de noi păduri este singura metodă prin care poate fi oprit acest fenomen.

”I-am vizitat şi pe colegii de la Centrul Regional de Meteorologie din judeţul Dolj. Am avut bucuria să discut cu ei şi să constat profesionalismul cu care îşi fac treaba nu de azi, de ieri, ci de peste 100 de ani. Am văzut însemnările pe care aceştia le făceau”, a mai spus Fechet.

Previziuni mai sumbre în urmă cu numai o lună

Pe 13 iulie, într-o emisiune la Digi24, ministrul Fechet afirma că în sudul României există un risc însemnat, mai mare decât în alte zone ale României, să pierdem resursele de apă, el precizând că acest lucru afectează şi populaţia, pentru că se alimentează cu apă potabilă din rezervele de apă.

Ministrul Mediului preciza atunci că discuţiile de la Budapesta între miniştrii mediului din UE au avut ca temă principală aceea a apei.

„Eu cred că tema cea mai de interes, pentru că ne interesează şi pe noi foarte mult, în România, este cea legată de apă. Fie că discutăm de apele subterane sau supraterane, despre calitatea apei şi poluare sau dacă ne referim la cantitatea de apă, în sine, care e din ce în ce mai puţină”, a spus ministrul.

Fechet a arătat că sudul României este cel mai dispus, nu doar la fenomenul deşertificării, nu doar la riscul producerii unor incendii de vegetaţie, dar şi la riscul pierderii resurselor de apă. ”Există un risc însemnat, mai mare decât în alte zone ale României, să pierdem şi resursele de apă. Asta afectează şi populaţia, pentru că se alimentează cu apă potabilă din rezervele de apă”, a afirmat Fechet.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
INTERVIURILE HotNews.ro