Sari direct la conținut

În România, anul școlar are printre cele mai puține zile de cursuri din Uniunea Europeană/ Scurtarea lui nu are sens- ONG din Educație

HotNews.ro
Scoala online, Foto: Profimedia Images / Annette Riedl / AFP
Scoala online, Foto: Profimedia Images / Annette Riedl / AFP

Prelungirea vacanței de primăvară cu două săptămâni, precum și scurtarea anului școlar 2020-2021 cu o săptămână, nu pot reprezenta soluții pentru elevii care, începând cu 11 martie 2020, au fost privați parțial sau total de educație, spune Asociația District HUB.

  • În măsura în care, pe perioada lunii aprilie, vor fi organizate cursuri online pentru anii terminali, nu înțelegem motivele pentru care cursurile în format online nu pot continua și în cazul celorlalte clase din învățământul preuniversitar.
  • În contextul în care, în România, anul școlar are printre cele mai puține zile de cursuri din Uniunea Europeană, scurtarea duratei acestuia pentru clasele V – VII, respectiv IX – XI, este de neînțeles și lipsită de fundamentare. Discursurile publice despre educație s-au concentrat pe clasele terminale, pe examenele naționale și au omis, din nefericire, toate celelalte generații.
  • Mai mult, scurtarea cu o săptămână a anului școlar, în contextul fricțiunilor suplimentare cauzate de școala online, arată lipsa totală de viziune și deconectarea de la situația din teritoriu a autorităților centrale.

De asemenea, Asociația District Hub trage un semnal de alarmă cu privire la neadecvarea măsurilor propuse de autoritățile centrale la situația epidemiologică specifică fiecărei comunități locale. Deși simularea Examenului național de Bacalaureat, planificată pentru perioada 22-24 martie, a fost anulată în municipiul Brașov din cauza creșterii ratei de răspândire a noului coronavirus, începând cu data de 25 martie elevii din anii terminali s-au întors la cursuri în format fizic. Astfel de decizii contradictorii, care restricționează arbitrar și fără vreun fundament accesul la educație, arată o desconsiderare a impactului acestor decizii asupra elevilor, dublată de o comunicare defectuoasă.

Despre District Hub: Asociația District Hub activează în domeniile educațional, social și civic și colaborează cu actorii sociali relevanți din sectorul non-guvernamental și din mediul local de afaceri

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro