Noi jucatori pe piata pensiilor private
Piata pensiilor private se aglomereaza cu noi jucatori autorizati de catre Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Din 17 septembrie va incepe sa curga termenul de 4 luni pe care salariatii cu varste de pana la 35 de ani il au pentru alegerea unui fond de pensii.
Hotarari proaspete
CSSPP a aprobat, ieri, autorizarea ca administrator al fondului de pensii administrat privat a SC BRD Fond de Pensii SA; totodata, noii entitati i-a fost acceptat prospectul schemei de pensii. O alta decizie a CSSPP a fost autorizarea de constituire ca societate de pensii a SC Bancpost Fond de Pensii SA.
Au primit unda verde pentru a-si desfasura activitatea de brokeri de pensii private patru societati: SC Destine Broker de Pensii Private SRL, SC Aliat Broker de Pensii Private SRL, SC Carpatica Life Broker de Pensii Private SRL si SC Intercam Broker de Pensii Private SRL.
In vederea desfasurarii activitatii de audit financiar pentru fondurile de pensii administrate privat a fost avizata societatea de consultanta KPMG.
In aplicarea Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative (pilonul III), CSSPP a avizat si materialele publicitare referitoare la Fondul de Pensii Facultative AZT VIVACE, administrat de catre SC Allianz-Tiriac Pensii Private, precum si mai multe prospecte ale schemelor de pensii (AZT Moderato, AZT Vivace, AZT Viitorul Tau).
Categorii de asigurati
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) autorizase, pana la decizia de ieri, alte noua companii care sa administreze fonduri de pensii obligatorii. Este vorba de societatile BT Aegon, Generali, ING, Aviva, Allianz-Tiriac Pensii Private, Omniasig Pensii, Interamerican, Prima Pensie si AIG.
Intr-un termen de patru luni de zile, care va curge incepand din 17 septembrie a.c., toti salariatii cu varsta pana la 35 de ani vor trebui sa-si aleaga fondul de pensii. Apoi, cei care nu si-au exprimat optiunea vor fi distribuiti dupa un algoritm asemanator celui de la alegerile parlamentare: societatii cu cei mai multi „clienti” atrasi ii vor fi alocati cei mai multi nehotarati.
Totusi, comisia a mai introdus si alte variabile de redistribuire, cum ar fi sexul sau venitul contribuabilului.
de Camelia Popa, Adrian Barbulescu