Sari direct la conținut

Noul trend: vile ieftine cu suprafete de apartament

Cotidianul

De asemenea, romanii par sa fi renuntat la mirajul casei mari, cu o curte unde sa se amenajeze piscina si loc de gratar. Se doresc case mai mici, dar mai ieftine. Se poate achizitiona o vila chiar si cu mai putin de 90.000 de euro.

Suprafetele vilelor au scazut in ultimii ani. „Epuizatul segment de lux al ansamblurilor rezidentiale de vile a semnalat inutilitatea marilor suprafete construite, care ridica foarte mult pretul unei asemenea proprietati.

Oricum, se stie ca cererea pe acest segment se situeaza undeva intre 120 si 150 de metri patrati“, spune expertul imobiliar Liviu Ureche.

Si alti specialisti considera ca vremea vilelor mari a trecut. „Cele mai cautate vile sint cele cu suprafete mai mici, pina in 200 de metri patrati, fiind urmate de cele cu suprafete intre 200 si 300 de metri patrati.

Cele mai putin cautate si care sint regasite in proportie mai mica intr-un asemenea proiect sint cele de peste 300 de metri patrati“, considera expertii Colliers International.

Specialistii se asteapta ca dezvoltatorii sa gaseasca noi locuri in care sa construiasca noile cartiere de vile.

„In afara de zonele traditionale de vile de pe Soseaua Pipera-Tunari sau din Baneasa, in zona Soseaua Erou Iancu Nicolae, urmatoarele zone vizate pentru construirea de cartiere de vile sint satele si orasele din apropierea Bucurestiului, cum ar fi Saftica,

Tincabesti, Voluntari, Scrovistea, Mogosoaia, Buftea, Domnesti, Popesti Leordeni“, afirma cei de la Colliers.

Noile cartiere vor fi ridicate in zone aflate mai departe de Capitala. „Ansamblurile de vile au cunoscut o dezvoltare preponderent pe zona de nord. Zona de sud si sud-vest s-a remarcat prin constructia de ansambluri rezidentiale de mici dimensiuni, in localitati ca Domnesti, Giurgiu, Popesti-Leordeni, Bragadiru.

Apar insa si zone noi mai indepartate, cum ar fi cele din sud si sud-vest, pe o raza de circa 20 de kilometri de Bucuresti“, spune Georgiana Sandu, director Departament rezidential in cadrul companiei Neocasa. Liviu Ureche considera ca distanta poate sa fie si de 35-50 de kilometri daca accesul catre Bucuresti este facil.

In aceste conditii, se asteapta ca viitoarea sosea de centura sa modifice harta investitiilor rezidentiale pe acest segment al pietei.

Integral in Cotidianul

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro