Sari direct la conținut

[P] Descoperă comorile ascunse ale Transilvaniei

Smile Media
Orașul Sighișoara, Foto: Developd Studio
Orașul Sighișoara, Foto: Developd Studio

​Transilvania, acest ținut de poveste, a adunat de-a lungul timpului o multitudine de „pietre nestemate ” cu care România se mândrește. Istoria de pe aceste meleaguri este una îndelungată și plină de evenimente marcante. Județul Mureș găzduiește câteva dintre poveștile și comorile pe care Transilvania le-a conservat cu atenție.

Sighișoara, cunoscută ca „perla Transilvaniei” , este o destinație preferată de turiștii care sunt pasionați de istorie, de arhitectură și de tradiții. Sighișoara este un oraș-cetate extrem de bine conservat, care oferă vizitatorilor o experiență unică prin arhitectura sa în stil gotic, baroc și renascentist, și prin multele atracții turistice pe care cetatea le pune la dispoziție.

Ajunși în orașul sașilor, probabil că vă puneți problema locului de parcare . Ei bine, dacă ați venit cu mașina trebuie să știți că Sighișoara vă pune la dispoziție câteva locuri amenajate unde mașina va fi în siguranță. Parcările funcționează în intervalul orar 7.00 – 18.00, și se percepe un tarif de staționare în funcție de timpul pe care îl petreceți în cetate.

Sighișoara păstrează vie amintirea strămoșilor sași care au pus bazele orașului pe care noi îl vizităm astăzi. Astfel, iată câteva dintre obiectivele turistice care fac din vizita cetății o incursiune în timp.

Turnul cu Ceas, obiectivul cel mai vizitat și cunoscut al cetății, emblema acesteia. Face parte din grupul de 14 turnuri ale cetății, astăzi rămase doar 9, după multele evenimente tulburătoare care au avut loc.

O poveste interesantă o are Scara Școlarilor. Denumirea acestui obiectiv turistic vine și de la faptul că zilnic elevii erau nevoiți să urce cele 176 de scări (300 în trecut) pentru a ajunge la Liceul „Josef Haltrich” care se află în vârful colinei, alăturat Bisericii din Deal.

Casa Breslelor este o atracție turistică care vă poartă în timp și vă introduce în lumea antică a artizanilor sași. Aici este păstrată o bucățică din traiul celor care au construit de mult orașul, uneltele, echipamentele și mașinăriile pe care aceștia le foloseau. De menționat este faptul că istoria breslelor este strâns legată și de turnurile de apărare de care am menționat anterior, fiecare breaslă având câte unul care îi poartă numele. Dar, toate acestea și multe altele vă așteaptă la expoziția de la Casa Breslelor.

Casa Armelor și Hărților este o altă expoziție privată care vă oferă o călătorie prin lumea medievală a vremurilor apuse. Sub egida acesteia se află o colecție de peste 500 de hărți, gravuri, desene, litografii și cărți vechi din Transilvania și din întreaga țară, o diversitate de arme, armuri și monede din diferite epoci istorice. Acestea sunt câteva detalii care vă așteptă la Casa Armelor și Hărților.

Mai sus au fost expuse doar unele dintre atracțiile turistice din Sighișoara, dar multe comori ascunse ale acestui loc vă așteaptă să le descoperiți!

Dacă vreți să continuați vacanța și să explorați și alte locuri din Transilvania, vă venim în ajutor pentru a vă arata câteva dintre acestea, poate vă vom ușura decizia de a alege unde să aveți următoarea oprire pe langă Sighișoara.

Cetatea Rupea, aflată pe o stâncă calcaroasă la marginea orașului Rupea, situată la doar 50 de km de orașul Brașov. Aceasta datează undeva din 1324 și a suferit diverse modificări prin adăugarea a două curți interioare și a trei turnuri de apărare. În trecut, în unele documente din secolul al – XV – lea, cetatea a fost atestată ca fiind un centru comercial important și meșteșugăresc cu 12 bresle.

Cetatea Saschiz este o cetate țărănească cunoscuta și ca „Cetatea celor 7 sate”, iar construcția sa a început undeva în anul 1347. A servit drept refugiu și a fost construită pe locul unei fortificații neolitice.

Satul Viscri, Satul Seleuș, Biertan, Richiș, Feldioara, Mălâncrav, sunt și ele locații pe care le puteți adăuga pe lista de locuri de vizitate din Transilvania. Veți descoperi aici o oază de tradiție, de liniște și arhitectură medievală, peisaje naturale pitorești care vă vor tăia răsuflarea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro