Platforma pentru vaccinarea contra Covid-19 nu a funcționat luni dimineață / Problemele au fost rezolvate, dar STS anunță că mai pot apărea întreruperi de scurtă durată în accesarea platformei – UPDATE
Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19 a avut probleme de funcționare, luni dimineață, nefiind accesibilă pagina de autentificare.
UPDATE 13.10 STS anunță că mai pot apărea întreruperi de scurtă durată în accesarea platformei
„Fluxul de corelare a datelor dintre RENV și platforma de vaccinare a înregistrat în această dimineață intermitențe. În acest moment este în desfășurare un proces de resincronizare a datelor regăsite în RENV. Odată realizat, datele actualizate se vor regăsi în platforma informatică.
Această situație nu afectează procesul de vaccinare, însă pot apărea întreruperi de scurtă durată în accesarea platformei. Asigurăm cetățenii că echipa tehnică implicată în dezvoltarea platformei ia toate măsurile necesare pentru funcționarea acesteia în cele mai bune condiții.”, a transmis STS.
UPDATE 10.27 Platforma este din nou funcțională, ultilizatorii se pot autentifica. STS spune că problemele au fost rezolvate:
”Platforma informatică pentru înscriere și programare la vaccinare este disponibilă, în urma eforturilor depuse de către specialiștii STS în colaborare cu echipa tehnică ce gestionează Registrul Electronic Național pentru Vaccinări. Aplicația este funcțională, iar cei care doresc să se programeze pot să acceseze platforma de vaccinare.”
UPDATE 09.49 STS: ”În urma analizei tehnice s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare. Specialiștii STS colaborează cu echipa tehnica ce gestionează RENV pentru remedierea situației.”
UPDATE 09.36 Autoritățile au admis problema: ”platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineață. Echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil.”
La orice încercare de a intra pe pagina de programare a persoanelor fizice sau de conectare în calitate de medic de familie sau persoană juridică, cei care încearcă accesarea sunt retrimiși pe pagina principală a platformei.
De asemenea, o parte din personalul sanitar din centrele de vaccinare acuză faptul că nu găsesc în platformă pacienții programați.
Problemele au loc în condițiile în care luni a început vaccinarea pe scară largă în etapa a doua a programului, în care intră vârstnicii, persoanele cu boli cronice și personalul esențial.
Perioada pentru care pot fi făcute programări în cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare ar putea fi extinsă pentru încă 20 de zile, astfel încât pe măsură ce se vor elibera locuri sistemul să le repartizeze celor înscriși pe platformă, a declarat duminică medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.
Pacienții cu afecțiuni cronice vor putea fi înscriși în platforma de programări pentru vaccinarea împotriva COVID-19 și de către medicii specialiști, nu doar de către medicii de familie, a anunțat duminică Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Aceasta, în condițiile în care cele mai multe probleme de la debutul celei de a doua etape a campaniei de vaccinare, vineri, au fost legate de programarea pacienților cu boli cronice.
Școlile din România au termen până luni să desemneze o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ pe plaforma alocată campaniei de vaccinare, cu centralizarea datelor de identitate și cu programarea la vaccinare a personalului din școala respectivă, conform unei adrese obținute de HotNews.ro.
A cincea tranșă de vaccin anti-COVID de la Pfizer BioNTech, care constă în 87.750 de doze, ajunge luni în România, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.
De vineri, când a început etapa a doua de vaccinare în România, și până duminică la ora 11.00 s-au programat peste 209.000 de persoane, mai mult de jumătate fiind persoane cu vârsta peste 65 de ani, conform datelor transmise de Serviciul de Telecomunicații Speciale.