Sari direct la conținut

Politic Show: Alegerile pentru conducerea centrala a PDL, amanate pentru 2011; Nastase a propus ca Parlamentul sa intre in concediu 7 luni pentru a reduce costurile; Cum ar putea Guvernul sa faca rost de 10 miliarde de euro; Parlamentarii spun NU fondului de solidaritate

HotNews.ro

Alegerile pentru conducerea centrala a PDL, amanate pentru 2011. Conducerea PDL a decis, astazi, ca alegerile pentru conducerea centrala a partidului sa fie amanate pentru inceputul anului viitor, a anuntat vicepresedintele Gheorghe Flutur. Hotararea urmeaza sa fie supusa si votului Colegiului Director al partidului. „Considerentul clar este ca Guvernul, in aceasta perioada, in primul rand trebuie sa se concentreze pentru punerea in aplicare a acestor masuri, pentru rezolvarea problemelor economice si sociale ale tarii si alegerile in PDL sa fie amanate pentru o alta data”, a spus vicepresedintele PDL, citat de EVZ.

PSD nu a participat: „E o sezatoare care ar trebui sa-l transforme pe Basescu in Pilat din Pont“. Social-democratii au refuzat sa participe, luni, la sedinta CES unde se discuta masurile asumate de Guvern cu FMI Liderul PSD, Victor Ponta, a argumentat absenta la lucrarile Consiliului prin faptul ca presedintele Traian Basescu incearca sa faca opozitia „par­tasa” la masurile de austeritate. „Nu vom participa, e o propunere anor­mala prin care puterea incearca sa ne aduca la dialog, cand dialogul nu mai are rost”, a spus Ponta. El a tinut sa precizeze ca, oricum, este pentru pri­ma data cand liderii partidelor au fost chemati la sedinta CES, informeaza Gandul.

Nastase a propus ca Parlamentul sa intre in concediu 7 luni pentru a reduce costurile. Deputatul PSD Valeriu Zgonea a precizat, miercuri, ca la sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor au fost discutate mai multe variante de reducere a cheltuielilor parlamentarilor, Adrian Nastase propunand ca Parlamentul sa intre 7 luni in concediu. „Adrian Nastase a propus sa intram 7 luni in concediu”, a spus Zgonea, care a aratat ca si Varujan Pambuccian a propus ca Parlamentul sa devina virtual, „pe net”, scrie Romania Libera.

Cum ar putea Guvernul să facă rost de 10 miliarde de euro. Prin vânzarea tuturor acţiunilor pe care statul le deţine şi a clădirilor în care funcţionează administraţiile centrale şi locale, ar intra în vistieria ţării cel puţin 10 miliarde de euro. În locul măsurilor anticriză, Guvernul ar putea să ia 8,7 miliarde de euro din vânzările participaţiilor la firme la care mai este acţionar, informeaza Adevarul.

Parlamentarii spun NU fondului de solidaritate. Premiera in Camera Deputatilor. Un deputat PDL a atacat dur conducerea Camerei, practic pe presedinta Roberta Anastase (tot membra a PDL), pentru ca nu apara imaginea institutiei si a deputatilor. Deputatul PDL de Iasi, Daniel Oajdea, a cerut ieri cuvantul la microfonul Camerei si a avut o interventie dura la adresa conducerii institutiei, principala vizata fiind Roberta Anastase, presedinta Camerei. Oajdea a aratat ca in presa („la televiziunile de stiri”) au aparut informatii eronate privind cheltuielile deputatilor. Integral in Puterea.

Social-democratii si conservatorii cer demiterea ministrului Agriculturii. Deputatii PSD+PC depun astazi motiunea simpla „Programul national pentru agricultura si dezvoltare al Guvernului Boc pe anul 2010; Falimentul fermierilor din Romania”. Social-democratii si conservatorii cer demiterea ministrului Mihail Dumitru, pentru ca „s-a dovedit incapabil sa administreze multitudinea problemelor cu care se confrunta agricultura si agricultorii din Romania”, scrie EVZ.

Greii PDL il indeamna pe Boc sa-si asume raspunderea. Asumarea raspunderii in fata Parlamentului, pentru taierea salariilor si pensiilor, aduna din ce in ce mai multi adepti in PDL. Vladescu preintampina o foarte probabila contestare la Curtea Constitutionala: Nu exista nicio lege care sa spuna ca acolo unde pot sa dau nu pot sa si iau. Masurile ce vizeaza diminuarea salariilor bugetarilor cu 25% si reducerea cu 15% a pensiilor ar putea fi puse in practica prin asumarea raspunderii guvernului in fata Parlamentului, anunta Gandul.

In editorialul „Kafka la Fisc”, Sorin Ionita scrie: „Dl Botoaga este un om calm. Dansul sta la biroul sau inghesuit, dar nu lipsit de farmec discret, in sediul cu parfum istoric al Finantelor Publice din strada Roma, nr. 7. Chiar fara inlesnirile unui spatiu administrativ modern, cladirea nu poate sa nu impresioneze petentul prin marele ei hol central cu balustrade din lemn innegrit de la atingerea atator maini, functionand ca separatoare de cozi, ghiseele puse la inaltimea corecta si geamlacurile ovale cu rama metalica”. Integral in EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro