Sari direct la conținut

Politic Show: ANI mai pune o piedica in calea lui Mircea Diaconu; Ilie Nastase, prima data in Senat: "E prima zi cand vin aici, este frumos, dar nu stiu absolut nimic"; Deputatul PC Ovidiu Raetchi ii cere lui Daniel Constantin sa semneze Angajamentul pentru Combaterea Coruptiei

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

​Damian Draghici a demisionat din functia de senator, fiind ales eurodeputat pe 25 mai. Damian Draghici (UNPR) si-a prezentat, luni, demisia din Senat ca urmare a faptului ca va ocupa o functie de eurodeputat. „Incepand cu data de 23 iunie demisionez din Senatul Romaniei deoarece voi activa in Parlamentul European in urma alegerii mele ca eurodeputat. Va multumesc pentru colaborarea si increderea pe care mi-ati acordat-o in acesti aproape doi ani. In continuare voi fi alaturi de dvs. si sper sa continuati ceea ce am inceput impreuna pentru promovarea intereselor cetatenilor defavorizati si de combatere a saraciei. Am intrat in politica pentru ca eu chiar vreau sa schimb ceva. Acesta este crezul meu si acest crez ma va calauzi si in PE”, a spus acesta, de la Tribuna Senatului, scrieEVZ.

ANI mai pune o piedica in calea lui Mircea Diaconu. Pentru a-si pastra mandatul de eurodeputat, Mircea Diaconu trebuie sa mai treaca peste inca un proces intentat de Agentia Nationala de Integritate Meciul dintre Agentia Nationala de Integritate (ANI) si Mircea Diaconu este departe de a se fi terminat. ANI, condusa de Horia Georgescu, a contestat la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), in contencios administrativ, calitatea de membru in Parlamentul European a lui Mircea Diaconu. Astfel, vom avea a treia decizie a Justitiei in cazul Mircea Diaconu in numai doi ani. Mai intai, in 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a declarat pe Diaconu incompatibil cu functia de senator, drept urmare, legea i-a interzis actorului sa ocupe „aceeasi functie eligibila” timp de trei ani, anuntaAdevarul.

Ilie Nastase, prima data in Senat: „E prima zi cand vin aici, este frumos, dar nu stiu absolut nimic”. Ilie Nastase a venit, luni, la Senat, pentru a depune juramantul de investitura, dupa castigarea mandatului de senator la alegerile partiale din colegiul 8 din Sectorul 4, el afirmand ca a primit Comisia de politica externa, desi si-ar fi dorit sa lucreze in Comisia de sport. Ajuns in holul Senatului, Ilie Nastate a declarat ca nu are emotii, pentru ca a castigat mandatul si a recunoscut ca este pentru prima data in Senatul Romaniei. „E prima zi cand vin aici, este frumos, dar nu stiu absolut nimic”, spus Nastase, aratand ca a citit de cateva ori juramantul, asa cum e normal si ca il va citi si in plen. Ilie Nastase a declarat ca nu prea poate sa spuna ce isi propune in Senat, in primul rand pentru ca are doar doi ani an care va fi senator, dar si pentru ca singura comisie in care a mai gasit un loc este cea de politica externa, informeazaGandul.

Liberalii vor un post de viceprimar si unul de vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad. Reconfigurarea aliantelor politice locale ar putea duce la redistribuirea functiilor de conducere. Decizia de unificare a Dreptei are impact direct asupra politicii aradene. Majoritatile din Consiliul Judetean si din cel Municipal trebuie reconfigurate, iar politicienii din PDL si din PNL care s-au luptat unii cu altii in ultimii ani trebuie sa se aseze la aceeasi masa si, in ciuda antipatiilor, sa negocieze viitorului partidului unificat. Astfel ca alianta urmata de fuziunea dintre PNL si PDL va insemna pentru liberalii aradeni un post de viceprimar si unul de vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad. Sau, cel putin, asa afima liderii PNL Arad, scrieRomania Libera.

Deputatul PC Ovidiu Raetchi ii cere lui Daniel Constantin sa semneze Angajamentul pentru Combaterea Coruptiei. Deputatul PC Ovidiu Alexandru Raetchi a solicitat astazi public, prin intermediul unei scrisori remise parlamentarilor PC, discutarea problemei ridicarii transparente a imunitatii parlamentare in cadrul Consiliului National al Partidului Conservator. In plus, Raetchi a subliniat ca sustine ca presedintele PC, Daniel Constantin, sa semneze Angajamentul pentru Combaterea Coruptiei propus de Romanian Community Coalition. „Recent, o importanta organizatie non-guvernamentala a romanilor din Statele Unite ale Americii a remis partidelor parlamentare un document prin care cere asumarea de catre acestea a principiului votului deschis la solicitarile DNA privind arestarea preventiva a deputatilor si senatorilor. Partidul National Liberal, Partidul Democrat Liberal si Partidul Miscarea Populara s-au raliat acestei initiative, semnand documentul sau pregatind legi care sa elimine votul secret in chestiuni care vizeaza imunitatea parlamentara”, a afirmat Raetchi intr-un comunicat de presa, anuntaEVZ.

Macovei ii cere lui Schulz sa-si dea demisia din PE. „A ignorat cererea DNA de ridicare a imunitatii lui Silaghi”. Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, ii cere lui Martin Schulz sa demisioneze din Parlamentul European, acuzandu-l ca a blocat cererea DNA de ridicare a imunitatii fostului europarlamentar roman Ovidiu Silaghi, suspectat de fapte de coruptie. „Schulz si-a incalcat atributiile de presedinte al PE prin blocarea cererii procurorilor romani. Ii cer lui Martin Schulz sa demisioneze din functia de presedinte al Grupului Socialistilor si Democratilor (S&D).Cer Grupului Grupul Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European sa il excluda pe Martin Schulz.Ii cer lui Martin Schulz sa demisioneze din Parlamentul European”, a scris Monica Macovei pe blogul personal. Macovei sustine ca, pana in 19 iunie, cand Schulz si-a dat demisia din functia de presedinte al PE, acesta nu a anuntat in Plen primirea cererii DNA de ridicare a imunitatii de deputat a lui Ovidiu Silaghi si trimiterea acesteia la Comisia pentru afaceri juridice (JURI). In plus, Schulz nici nu a trimis cererea la Comisia pentru Afaceri Juridice a PE. „Martin Schulz era obligat sa transmita Comisiei JURI „orice cerere adresata Presedintelui de catre o autoritate competenta a unui stat membru in vederea ridicarii imunitatii unui deputat”, potrivit articolului 7 al Regulamentului de procedura al PE”, citeaza Macovei din regulamentul PE, informeazaAdevarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro