Politic Show: De ce vrea USL campanie scurta pentru Constitutie; Crin Antonescu: Alianta de Centru-Dreapta PNL-PC nu este realitate, este o fictiune; Remus Cernea, primul prezidentiabil care accepta donatii in bitcoin: Este o premiera mondiala
De ce vrea USL campanie scurta pentru Constitutie. Votul Parlamentului pentru noua Constitutie va avea loc pe 5 sau 6 mai, iar referendumul popular pe 24 si 25 mai. Calendarul USL ridica semne de intrebare in privinta acceptarii amendamentelor Comisiei de la Venetia dar si a timpului scurt de popularizare a continutului. Juristii USL au intocmit calendarul revizuirii Constitutiei in Parlament. Deputatul PSD, Florin Iordache, membru in comisia de revizuire a Constitutiei, sustine ca votul Parlamentului pentru Constitutia revizuita va avea loc cel mai probabil pe 5 sau 6 mai, scrie Romania libera.
Crin Antonescu: Alianta de Centru-Dreapta PNL-PC nu este realitate, este o fictiune. Alianta de Centru Dreapta PNL-PC este o fictiune, a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu, acesta spunand ca in sedinta USL de luni s-a pus problema limpezirii raporturilor dintre PNL si PC. „In sedinta formala (de luni – n.r.) am pus, la un moment dat, problema limpezirii, nu scoaterii vreunui partid din USL, ci limpezirii raporturilor dintre PNL si PC. Realitatea asa-numitei Aliante de Centru-Dreapta PNL-PC nu este realitate, este o fictiune”, a declarat Antonescu, potrivit EVZ.
Remus Cernea, primul prezidentiabil care accepta donatii in bitcoin: „Este o premiera mondiala”. Parlamentarul independent Remus Cernea a anuntat la Constanta ca in campania sa electorala pentru alegerile prezidentiale va accepta donatii in moneda bitcoin. „Este o premiera mondiala”, a precizat el. Deputatul de Constanta, candidat independent la alegerile prezidentiale, a facut acest anunt in conferinta de presa desfasurata joi, 16 ianuarie, la Constanta. El a precizat ca accepta donatii in bitcoin, moneda virtuala, scrie Adevarul.
Ponta il contrazice pe Palada: Hotararea Rompetrol a fost „discutata in prima lectura”, urmeaza aprobarea. Hotararea care aproba memorandumul convenit cu Rompetrol a fost discutata, miercuri, de Guvern in prima lectura si urmeaza sa fie adoptata, probabil saptamana viitoare, a anuntat premierul Victor Ponta, contrazicandu-l pe consilierul sau, Mirel Palada, care afirma ca subiectul nu a fost discutat. „A fost in prima lectura miercuri, probabil saptamana viitoare, conform deciziei Curtii Constitutionale. Asa a spus Curtea, asa facem”, a spus Ponta, la intrebarea Gandul.
Elena Udrea: „Astazi am trait o premiera. Victor Ponta nu a mai taiat panglici la proiectele mele”. Prezenta azi, la Targoviste, la invitatia autoritatilor locale de a asista la semnarea contractului care da startul lucrarilor de reabilitare si modernizare a infrastructurii orasului, deputatul PDL Elena Udrea a afirmat ca niciun leu nu a fost trimis in Dambovita de la preluarea guvernarii de catre USL, punctand ca, macar acum, premierul Ponta nu a mai taiat panglici la proiectele sale, scrie EVZ.
Antonescu: Klaus Iohannis ar fi un excelent cap de lista la europarlamentare. Presedintele PNL Crin Antonescu apreciaza ca cei cinci actuali europarlamentari PNL ar trebui sa-si continue activitatea cu noi mandate in Parlamentul European, acestia urmand sa figureze pe lista de candidati pentru europarlamentarele din acest an. „Klaus Iohannis ar fi un excelent cap de lista. Nu cred sau n-am vreo informatie pana in acest moment ca domnul Klaus Iohannis, primar al Sibiului, ar intentiona o cariera parlamentara europeana. Din punctul meu de vedere, toti cei cinci actuali europarlamentari merita sa continue”, a declarat Antonescu, potrivit Adevarul.
DW: Obligatia de a fi cetateni. Felul in care prea multi dintre noi ne-am instalat confortabil in drepturile noastre a facut sa nu ne punem problema ca avem si datorii, intre care una fundamentala este aceea de a fi, de a deveni cetateni. Dusmanul de moarte al romanilor nu e nici Traian Basescu, cu „regimul” sau, nu e nici USL-ul, nu sint nici partidele din opozitie. Dusmanul de moarte al romanilor este inertia in care ne complacem si dupa caderea regimului comunist, cind am cistigat drepturi pe care nu le-am avut pina atunci, cind am cerut si ni s-au „dat” libertati, e adevarat, unele doar iluzorii, fiind bine controlate de puterea politica, scrie Deutsche Welle.