Sari direct la conținut

Politic Show: Mihai Razvan Ungureanu: La inceputul lui septembrie imi fac partid; Nicio apartie publica a lui Traian Basescu de la reintoarcerea la Palatul Cotroceni; Dupa esecul la referendum, USL face planuri sa incalece legea fundamentala. Imblanzirea Constitutiei

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Mihai Razvan Ungureanu: La inceputul lui septembrie imi fac partid. Cu ocazia participarii la Forumul European de la Alpbach, presedintele ICCD, Mihai Razvan Ungureanu a declarat ca pregateste lansarea in septembrie a unui nou partid si ca ia in serios o candidatura la prezidentialele din 2014. Intrebat daca isi va lansa un nou partid politic, Ungureanu a spus: „Da, la inceputul lui septembrie”. In ceea ce priveste candidatura la presedintie, Ungureanu a afirmat ca „se va gandi serios la aceasta problema pana in 2014, cand sunt programate alegerile prezidentiale”. In plus, MRU a adaugat ca in spatele USL se afla „grupuri opresive de mass-media ce ii prezinta in mod partinitor”. Integral in EVZ.

Nicio apartie publica a lui Traian Basescu de la reintoarcerea la Palatul Cotroceni. Informatii privind o posibila declaratie sau chiar conferinta de presa a presedintelui Traian Basescu au circulat inca de luni seara, insa seful statului nu a avut inca o aparitie publica de la intoarcerea la Palatul Cotroceni, potrivit Mediafax. Chiar de la incheierea sedintei de plen reunit a Parlamentului in care a fost citita decizia Curtii Constitutionale privind referendumul din 29 iulie, dinspre staff-ul sefului statului au circulat informatii despre o posibila intoarcere la Cotroceni luni seara precum si despre o declaratie de presa. Avand in vede ca decizia Curtii Constitutionale a fost publicata in Monitorul Oficial dupa ora 21, presedintele a decis sa revina la Cotroceni marti dimineata. Traian Basescu a revenit, marti dimineata, la Palatul Cotroceni, dupa ora 10.00, la 52 de zile de la suspendare si dupa ce la referendumul de demitere din 29 iulie nu s-a intrunit cvorumul necesar pentru validare, anunta Romania Libera.

Dupa esecul la referendum, USL face planuri sa incalece legea fundamentala. Imblanzirea Constitutiei. Lideri din USL au declarat ca se impune o revizuire a Constitutiei, mentionand ca trebuie oprite derapajele de putere ale presedintelui Traian Basescu. Victor Ponta a reamintit de revizuirea Legii Fundamentale imediat dupa ce judecatorii de la Curtea Constitutionala au declarat referendumul de demitere a lui Basescu invalid. Totodata, Calin Popescu Tariceanu crede ca USL trebuie sa prezinte proiectele de revizuire a Constitutiei in campania electorala de la parlamentare. Asta dupa ce lunile trecute Basescu a promis ca va demisiona daca liderii USL accepta revizuirea. Premierul Victor Ponta a declarat saptamana trecuta, dupa ce CCR a invalidat referendumul, ca va propune Guvernului si apoi Parlamentului o revizuire constitutionala, motivand ca se impune delimitarea mai clara a atributiilor presedintelui, Parlamentului si Guvernului. El a declarat ca noua Constitutie va trebui sa prevada un sistem de control intre puterile statului, precum si mijloace care sa asigure ca pe viitor vor fi evitate „tragedii precum regimul Basescu”, informeaza Puterea.

Raluca Turcan vrea audiere parlamentara pe tema reorganizarii TVR. Raluca Turcan, presedintele Comisiei pentru cultura, arte si mass-media a Camerei Deputatilor, se declara ingrijorata de modul in care noua conducere a televiziunii publice a reorganizat institutia si isi anunta intentia de a organiza audieri pe acest subiect in Comisia pe care o conduce dupa inceperea noii sesiuni parlamentare. „Ma ingrijoreaza profund asa-zisele masuri de „reorganizare” initiate de conducerea televiziunii publice, masuri care vizeaza incetarea emisiei TVR Info si a TVR Cultural precum si concedierea unui numar semnificativ de salariati”, scrie pe blog deputatul PDL. Raluca Turcan este de parere ca acestea „nu survin ca rezultat al unor analize manageriale profesioniste, ci sunt doar o manifestare a amatorismului si lipsei de responsabilitate a Consiliului de Administratie al SRTV”, scrie EVZ.

Cum s-a furat in mod organizat la referendum. Anchetele declansate de procurori in legatura cu votul de la referendum scot la iveala metodele prin care scrutinul a fost fraudat in mod organizat: inregistrarea mai multor votanti cu acelasi CNP sau fabricarea de liste suplimentare cu date false. Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala fata de trei presedinti de sectii de votare din Mehedinti pentru falsificarea documentelor de la birourile electorale, infractiune prevazuta in Legea de organizare a referendumului si care se pedepseste cu inchisoare de la doi la sapte ani. Procurorii arata ca, in acest context, din probele administrate in aceasta cauza, pana in prezent au fost evidentiate, la nivelul acestui judet, mai multe nereguli, dupa cum urmeaza: inregistrarea mai multor votanti avand acelasi cod numeric personal ori cu aceeasi carte de identitate sau acelasi nume; necompletarea codului numeric personal in cazul unor votanti, respectiv coduri numerice personale invalide sau inexistente; necompletarea datelor de identificare corespunzatoare cartilor de identitate ale alegatorilor, anunta Romania Libera.

Sorin Rosca-Stanescu, consilierul lui Crin, crescut de Securitate. Sorin Rosca-Stanescu, fost jurnalist, acum om politic, este urmarit de umbrele trecutului de turnator. Acum, cu experienta sa, el vrea sa ajute USL-ul si pe Crin Antonescu. Este unul dintre putinii informatori ai politiei politice care s-a laudat ca a colaborat cu Securitatea. Sorin Rosca-Stanescu (63 de ani) este sfetnicul de taina al liderului USL Crin Antonescu. Relatiile sale cu Securitatea comunista nu pot fi ascunse. In aprilie 1992, dosarul de colaborator a explodat in mass-media si a ajuns la ambasadele straine de la Bucuresti. Rosca-Stanescu a admis ca el este „Deleanu” „H 15”. Potrivit rapoartelor Securitatii, „Deleanu”, de profesie ziarist la „Viata Studenteasca”, a fost recrutat colaborator, la data de 30 martie 1975, de catre Brigada Antiterorista. Misiunea acestuia era de a supraveghea informativ cetatenii vest-germani care se aflau in Romania ca studenti sau turisti. In schimbul informatiilor, acesta ar fi fost recompensat cu bani, informeaza EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro