Sari direct la conținut

Politic Show: Noua Republica a devenit al zecelea partid parlamentar; Bogdan Diaconu, PSD: S-a inventat "imunitatea" de presa pentru institutiile din justitie; MRU: Raportul MCV este ingrijorator pentru tara. Victor Ponta sa dea explicatii cum s-a ajuns aici

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Noua Republica a devenit al zecelea partid parlamentar. Noua Republica, formatiune condusa de Mihail Neamtu, a devenit cel de-al zecelea partid reprezentat in Parlamentul Romaniei, o data cu decizia Tribunalului Bucuresti de a accepta inregistrarea oficiala a structurii politice. Partidul Noua Republica (PNR) este reprezentata in Parlament prin senatorul Valeriu Todirascu. Intrat in legislativ pe listele PNTCD, Todirascu devine automat membru al Noii Republici ca urmare a deciziei Tribunalului Bucuresti de a inregistra oficial formatiunea la nu mai putin de paisprezece luni de la depunerea cererii. Practic, in ciuda faptului ca va fi reprezentata de un singur senator, PNR se va alatura PSD, PNL, PDL, PPDD, UDMR, UNPR, PNTCD, PC si FC in ceea ce priveste statutul de partid parlamentar. Presedintele Noii Republici, Mihail Neamtu, a anuntat ca a facut primul pas pentru aderarea la familia europeana a conservatorilor, scrie Adevarul.

Bogdan Diaconu, PSD: S-a inventat „imunitatea” de presa pentru institutiile din justitie. „Observatiile aduse presei de catre Comisia Europeana pentru libertatea mass-media de a critica institutiile din justitie instaureaza un fel de „imunitate” pentru acestea, de care nu se bucura si nu e corect sa se bucure nimeni in Romania. Parlamentul, Guvernul, toate persoanele si institutiile publice din Romania sunt mereu sub tirul presei. Acest lucru nu inseamna nici presiune, nici imixtiune, ci dreptul publicului de a fi informat. Nu putem sa interzicem mass-media sa dezvaluie sau sa abordeze anumite subiecte pe motiv ca persoanele sau institutiile vizate se simt deranjate. Daca ne gandim la o institutie „presata”, aceasta este Parlamentul, care da dovada de transparenta totala si unde jurnalistii au acces neingradit, dar acest lucru este normal. Cu ce drept atunci s-ar plange ANI, CSM, CCR sau alte asemenea institutii ca se scrie despre ele in presa, de multe ori critic? Nu acesta este rolul celei de-a patra puteri in stat, presa? Cum sa impui reguli mass-media pentru a proteja o institutie publica? In felul acesta, cei protejati vor actiona de capul lor, anunta Puterea.ro.

MRU: Raportul MCV este ingrijorator pentru tara. Victor Ponta sa dea explicatii cum s-a ajuns aici. Raportul Comisiei Europene pe justitie este ingrijorator pentru Romania, iar Victor Ponta trebuie sa dea explicatii cum s-a ajuns aici, a declarat fostul premier, Mihai Razvan Ungureanu. „Raportul Comisiei este ingrijorator pentru Romania, e un raport care nu adauga in niciun fel o nota pozitiva in favoarea actualei puteri, care nu reuseste sa indeplineasca conditiile impuse. Statul de drept trebuie intarit, inseamna ca ne intoarcem la anul 2000 cand asemenea remarci erau curente”, a precizat MRU. Acesta a adaugat ca politicienii romani trebuie sa se asigure ca astfel de evenimente politice precum cele petrecute in ultimele 6 luni nu se vor mai repeta. „Este momentul cand, vorbind de responsabilitatea oamenilor politici, sa reunoastem greseli si sa spunem ca episoade de genul celor petrecute in ultimele sase luni nu se vor mai repeta”, a adaugat Mihai Razvan Ungureanu, informeaza EVZ.

Boc: Avocatul Poporului doarme, ar trebui sa sesizeze CCR legat de ultima ordonanta privind taxele. Primarul Clujului, Emil Boc, sustine ca Avocatul Poporului ar trebui sa sesizeze Curtea Constitutionala pentru a declara neconstitutionala ultima ordonanta a Guvernului privind majorarea taxelor de catre primariile cu datorii, informeaza Mediafax. El a prezicat ca Avocatul Poporului „doarme si este complice cu puterea”. Emil Boc a mai spus, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca ceea ce a facut Guvernul Ponta cu taxele locale este „o bataie de joc”, fiind emise trei acte normative pe aceasta tema. „Este o bataie de joc ceea ce face Guvernul Ponta cu taxele locale. In 25 ianuarie e a treia hotarare in Guvern prin care ne pune conditii administratiilor locale pe care trebuia sa le fi indeplinit la 31 decembrie 2012. In mod normal, este retroactiva si daca am avea un Avocat al Poporului care isi face datoria ar sesiza imediat Curtea Constitutionala pentru a declara neconstitutionala ultima ordonanta a Guvernului care cere in 24 sau in 25 ianuarie sa indeplinim conditii pe care ar fi trebuit sa le indeplinit la 1 ianuarie legate de datoriile primariilor”, a spus Boc. Integral in Romania Libera.

Tatal lui Serban Huidu, exclus din PPDD: „Diaconescu este un nenorocit care pacaleste o tara intreaga”. Florin Huidu, tatal fostului „carcotas” Serban Huidu, a fost exclus din PPDD, dupa ce a reusit sa castige un mandat de senator pe listele partidului condus de Dan Diaconescu. Huidu a criticat dur, in cadrul unei conferinte de presa, Partidul Poporul si pe liderul acestuia, Dan Diaconescu, pe motiv ca excluderea acestuia din formatiune nu a fost motivata corespunzator si a precizat ca va face contestatie pentru a se remedia acest lucru. „Am stat langa el de cand s-a numit PPDD. Imi cer scuze ca aseara, cand am vorbit cu cineva, am spus ca as vrea sa stie poporul ca inseamna aceast ordinar de Dan Diaconescu. Nu ordinar, ci extraordinar nenorocit care pacaleste o tara intreaga: i-a pacalit cu repartitii de case. Unde sunt oamenii aia care au bagat atata sentiment si speranta in el? Unde sunt? Ne-a umilit pe toti cu actiunea cu Oltchim”, a precizat Huidu. Acesta declarase ca excluderea sa din partid reprezinta un abuz si ca in spatele acestei functie se afla pretentii financiare, intrucat PPDD ar dori sa puna un alt candidat in locul sau de senator, pe care „sa il stoarca de bani”, anunta Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro