Politic show: Numarul "candidatilor unici" ai dreptei a ajuns la 4; Cine sunt sfetnicii candidatilor la Presedintie; Victor Ponta si pelerinajele pioase
Numarul „candidatilor unici” ai dreptei a ajuns la 4. Elena Udrea va intra in cursa pentru Cotroceni din partea PMP, dupa ce Cristian Diaconescu a anuntat ca va candida ca independent. Ei lungesc lista candidatilor de dreapta dupa ce in competitie au intrat deja Klaus Iohannis (ACL) si Monica Macovei (independent). Practic, dreapta a abandonat ideea de a avea un candidat unic pentru Cotroceni. Mai mult, PSD sprijina candidatura lui Tariceanu, pentru a fragmenta si mai mult electoratul dreptei. Scandalul din PMP legat de prezidentiabilul partidului a ajuns, ieri, la un deznodamant: vor candida atat Elena Udrea, din partea partidului, cat si Cristian Diaconescu, ca independent, scrie Romania libera.
Cine sunt sfetnicii candidatilor la Presedintie. Victor Ponta, candidatul stangii la prezidentiale, merge pe mana experimentatului Bogdan Teodorescu. Marele sau rival, Klaus Iohannis l-a ales pe tanarul Andrei Muraru, iar Elena Udrea si Monica Macovei au in spate echipe de specialisti americani Fiecare gest public al unui prezidentiabil din timpul campaniei electorale este sau ar trebui sa fie bine gandit inainte de o echipa puternica de consilieri, sustin specialistii in Comunicare politica. In ultimii 25 de ani nu a existat prezidentiabil cu greutate care sa nu fi apelat la serviciile unor strategi electorali americani, englezi sau evrei, angajati pe bani grei sa lucreze cot la cot cu consultantii romani. Cum stau lucrurile acum, cu doua luni inainte de startul campaniei electorale?, scrie Adevarul.
Crin Antonescu: Victor Ponta e primul basist al tarii. Victor Ponta a fost descris de fostul sau partener de guvernare drept „primul basist al tarii”. Fostul presedinte al liberalilor, Crin Antonescu, l-a descris pe prezidentiabilul Victor Ponta drept „primul basist al tarii”, adaugand ca „tranzitia de la Basescu la Ponta merge ca unsa”. „Victor Ponta e primul basist al tarii. Sunt foarte atent la puiutul basism care e Victor Ponta sub perdeaua injuriilor care se schimba zilnic intre cele doua Palate”, a spus la Realitatea TV Crin Antonescu. Liberalul a precizat ca l-a criticat pe presedintele Basescu, dar ca Ponta incepe sa semene cu adversarul sau politic, scrie Gandul.
Iohannis face curatenie in unele organizatii PNL. Liberalii s-au reunit, ieri, in sedinta conducerii partidului pentru a schimba din functie o serie de lideri locali, in ciuda faptului ca presedintele PNL , Klaus Iohannis, a afirmat ca nu are de gand sa opereze schimbari in structurile locale de conducere inainte de prezidentiale. Cel mai mare scandal a fost provocat de liberalii din Dambovita, in conditiile in care Mihai Volintiru, liderul PNL al organizatiei judetene a fost schimbat din functie, acesta fiind acuzat ca ar face jocurile gruparii lui Tariceanu. O parte dintre sustinatorii sai au venit la sedinta Biroului Politic National al PNL pentru a discuta cu Klaus Iohannis, scrie EVZ.
Cristian Diaconescu a semnat pentru suspendarea lui Traian Basescu in 2007. Candidatul independent Cristian Diaconescu a semnat pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu in 2007, cand de altfel, a condus, alaturi de Dan Voiculescu, comisia parlamentara care a elaborat raportul initiativei de suspendare a sefului statului. Astazi, Cristian Diaconescu spera ca presedintele il va sustine in cursa electorala. In 2007, Cristian Diaconescu, pe atunci senator PSD de Constanta, a semnat, alaturi de parlamentarii PSD si PNL, propunerea de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Diaconescu motiva astfel demersul de suspendare a presedintelui…., scrie Adevarul.
Victor Ponta si pelerinajele pioase. Populismul religios este ultima resursa electorala si cea mai importanta atunci cand tema salariilor si pensiilor se dovedeste episodic nerelevanta. S-a vorbit la un moment dat cu mai multa insistenta despre posibilitatea unui partid conservator in Romania. Ascensiunea PDL si relatia cu fundatiile crestin-democrate germane au relansat o vreme interogatia despre conditiile de posibilitate ale unei crestin-democratii pe sol ortodox, in timp ce, mai putin organizat, dar mai productiv, au aparut reflectii despre un conservatorism de inspiratie americana. Din punct de vedere practic insa rezultatele au fost modeste, scrie Deutsche Welle.