Politic show: Partidul lui Basescu, exclus prin lege din Biroul Electoral Central; Teodor Baconschi a demisionat din PMP. Papahagi: Este o infrangere pentru Elena Udrea; PNL-PDL, fuziune pe doua voci. Predoiu: Ma preocupa votul anti- Basescu al PNL
Teodor Baconschi a demisionat din PMP. Papahagi: Este o infrangere pentru Elena Udrea. Fostul ministru de Externe, candidat fara succes la alegerile europarlamentare si la un post de vicepresedinte al PMP, i-a prezentat demisia liderului PMP, Elena Udrea. „Am incheiat un capitol, fara sa-mi modific valorile”, a scris Baconschi, pe Facebook. Fostul ministru a postat si demisia inaintata presedintelui PMP, Elena Udrea. „Doamna Presedinte, subsemnatul Teodor Baconschi – membru fondator al Partidului Miscarea Populara – va rog sa primiti demisia mea din formatiunea pe care o conduceti”, se arata in continutul demisiei. Adrian Papahagi, membru fondator al PMP alaturi de Baconschi, a dat de inteles ca Elea Udrea este vinovata pentru demisia fostului ministru, scrie Adevarul.
PNL-PDL, fuziune pe doua voci. Predoiu: Ma preocupa votul anti- Basescu al PNL. Desi se discuta despre o unificare in cel mai scurt timp, prezidentiabilul PDL, Catalin Predoiu, considera ca liberalii si democrat-liberalii fac parte din doua partide cu politici diferite. Fuziunea dintre PDL si PNL este departe de sperantele initiale ale liderilor celor doua partide. Potrivit unor surse din PDL, democrat-liberalii au ramas cu un gust amar dupa votul pe care liberalii l-au dat cot la cot cu PSD, UNPR , PC si PP-DD la declaratia privind demisia presedintelui Traian Basescu, urmare a scandalului in care este implicat fratele sau. „Noi nu am vrut sa facem jocul PSD. Drept dovada ca Ponta a spus ulterior ca USL traieste!”, au aratat sursele citate de EVZ.
Cum va arata PNL in era Iohannis. Alegerea noii conduceri a partidului, validarea trecerii la PPE si fuziunea cu PDL sunt principalele teme ale Congresului PNL, care va avea loc astazi si maine. Liberalii incearca sa lamureasca, in cadrul unui congres desfasurat in acest weekend, o parte dintre problemele aparute dupa euroalegeri. Printre acestea se numara ratificarea aderarii la Partidul Popular European, discutarea fuziunii cu PDL si alegerea presedintelui si a vicepresedintilor, dupa demisia vechii conduceri, in frunte cu Crin Antonescu. In ceea ce priveste sefia PNL, Klaus Iohannis, nu are emotii pentru a castiga postul de presedinte, contracandidatul sau fiind senatorul Ioan Ghise, scrie Romania libera.
Partidul lui Basescu, exclus prin lege din Biroul Electoral Central. Guvernul a operat o modificare in legea pentru alegerea presedintelui Romaniei in asa fel incat Partidul Miscarea Populara sa nu aiba posibilitatea de a-si desemna un reprezentant in Biroul Electoral Central Guvernul a modificat Legea pentru alegerea Presedintelui Romaniei si, printr-un amendament introdus cu mare finete, a scos Partidul Miscarea Populara (PMP), formatiune nasita de Traian Basescu, din viitorul Birou Electoral Central pentru alegerile prezidentiale. Modificarea a fost facuta printr-un procedeu devenit traditional pentru actualul Guvern: ordonanta de urgenta, scrie Adevarul.
Ce avere are deputatul PSD cercetat alaturi de Radu Mazare. Deputatul PSD Radu Babus, cercetat alaturi de Radu Mazare in dosarul privind vanzarea unor suprafete de teren din judetul Constanta, detine, potrivit declaratiei de avere, patru terenuri, un apartament in Constanta, un Mercedes si bijuterii, tablouri si icoane de 23.000 de euro. Potrivit declaratiei de avere, doua din cele patru terenuri sunt in intravilan, in comuna tulceana Crisan, de 1.100 de metri patrati, si in Mamaia, de 1.291 metri patrati, achizitionate in 2007 si, respectiv, 2008, iar celelalte doua terenuri sunt agricole, in suprafata de noua si, respectiv, sase hectare, ambele in comuna Cerchez, achizitionate in 2010, scrie Gandul.
Tariceanu i-a vandut un apartament celei de-a doua foste sotii. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a vandut in anul 2013 un apartament in valoare de 146.000 de euro celei de-a doua foste sotii, Livia Popescu Tariceanu, potrivit declaratiei sale de avere din iunie acest an. El declara, ca venituri realizate in anul precedent, indemnizatia sa de senator, care insumeaza aproape 59.000 de lei si salariul celei de-a cincea sotii, Loredana Florentina Moise, care insumeaza circa 9.000 de lei. Veniturile familiei Tariceanu sunt completate de pensia anuala de 36.000 de lei, pe care cea de-a patra fosta sotie, Ioana, o plateste pentru fiul sau, scrie EVZ.
Presedintele, Parlamentul si sfidarea romanilor. Presedintele a replicat acuzelor extrem de dure ale Parlamentului, aducand invinuiri serioase forului legislativ. Provocarile mutuale sunt grave, dar nu reprezinta decat o latura a chestiunii. Alta ar fi modul incalificabil in care politicienii romani trateaza poporul care i-a ales. Declaratia, fie si neobligatorie, adoptata la initiativa actualului presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu, prin care Parlamentul i-a cerut lui Traian Basescu demisia pe baza unor acuze inca nedovedite in justitie la adresa familiei presedintelui, a exacerbat ruptura dintre cele doua institutii cheie ale statului roman, scrie Deutsche Welle.