Sari direct la conținut

Politic Show: Ponta si Antonescu au facut pace de ochii lumii; Papahagi tinteste foarte sus: "Vom obtine 20% la europarlamentare"; PSD isi pregateste majoritate fara PNL; Gafe ale Guvernului Ponta privind pensiile tortionarilor

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Ponta si Antonescu au facut pace de ochii lumii. Impacarea dintre Victor Ponta si Crin Antonescu, dupa cel mai mare scandal de la constituirea USL, este doar de fatada. Cel care s-a dat de gol a fost liderul PNL. Asa se face ca, dupa ce Ponta a facut anuntul impacarii, spunand ca Antonescu este candidatul USL la prezidentiale, seful PNL a declarat: „Nu am discutat pe acest subiect astazi (ieri – n.r.). Sunt de acord cu premierul, doar nu o sa intru intr-o noua divergenta cu premierul cand spune ca ne-am impacat”, a mai completat el, ironic. Potrivit surselor EVZ, cel care a facut primul pas pentru aplanarea conflictelor a fost presedintele PSD, Victor Ponta, caruia nu ii este utila la ora actuala ruperea USL, pentru ca doreste sa imparta cu liberalii consecintele ce revin din responsabilitatea guvernarii, mai ales ca se anunta o iarna cu facturi mari, scrieEVZ.

Papahagi tinteste foarte sus: „Vom obtine 20% la europarlamentare”. Vicepresedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), Adrian Papahagi, crede ca formatiunea girata de presedintele Traian Basescu va obtine un procent de 15-20% la alegerile europarlamentare. Noi am pornit la drum si ne miscam foarte bine, am avut cinci la suta in sondaje la o zi dupa ce ne-am inregistrat, o sa avem 15 sau 20 la suta la europarlamentare. Notati, si daca nu-i adevarat, sa veniti la mine, sa-mi cer scuze”, a afirmat Papahagi. Papahagi a explicat si de unde vor proveni aceste voturi: de la PNL, PDL si de la presedintele Traian Basescu, anuntaAdevarul.

PSD isi pregateste majoritate fara PNL. Liderii USL vorbesc de impacare, dar PSD a trecut la recrutarea parlamentarilor PPDD, in cautarea unei majoritati alternative. In plus, Ponta a amanat desfasurarea alegerilor partiale, majoritatea colegiilor vacantate apartinand PNL. Premierul Victor Ponta a anuntat ca a discutat cu presedintele PNL, Crin Antonescu, si ca s-a „impacat” cu acesta. El a adaugat ca Antonescu ramane candidatul USL la alegerile prezidentiale. In schimb, Crin Antonescu a sustinut ca acest subiect nu a fost atins in discutia avuta cu premierul Victor Ponta. „Doar nu o sa intru intr-o noua divergenta cu premierul cand spune ca ne-am impacat”, a adaugat, ironic, Crin Antonescu, informeazaRomania Libera.

PNL lasa PSD cu avionul pentru demnitari de 64 de milioane de euro in brate. Ilie Sarbu: „Daca il aveam acum, Crin nu mai trebuia sa ia cursa de linie spre Elvetia”. Achizitionarea unui avion special pentru transportul primilor patru oameni in stat – presedintele Romaniei, presedintele Senatului, presedintele Camerei Deputatilor si prim-ministrul – care va putea fi insa folosit si de ministri, separa din nou USL. In comisia de aparare din Senat unde a ajuns ordonanta de urgenta care pune in mainile ministrului Apararii, Mircea Dusa (PSD), cumpararea unei aeronave a demnitarilor, liberalii au pus astazi la indoiala, cot la cot cu PDL, oportunitatea achizitiei in acest moment, senatorii interesandu-se in primul rand de pret. Raspunsul primit de la generalul maior Catalin Moraru, loctiilorul sefului Departamentului pentru Armament din MApN, prezent la discutii, a fost ca estimarile interne arata ca avionul va costa 56 de milioane de euro in leasing pe 4 ani , iar costurile de mentenanta vor fi ce del putin 1 milion de euro pe an . Acelasi avion, cel mai probabil un business jet long-currier, din spusele presedintelui Comisiei pentru aparare, liberalul Corneliu Dobritoiu, ar costa, in estimarile MApN, 35 de milioane de euro daca ar fi luat cu banii jos, scrieGandul.

Gafe ale Guvernului Ponta privind pensiile tortionarilor. Tortionarii vor fi obligati sa plateasca victimelor despagubiri intre 25% si 75% din venitul lunar, iar durata platii va fi stabilita la cinci ani, prevede un proiect de lege al ministerului Justitiei ce a fost aprobat azi de Guvern si trimis Parlamentului. Adoptarea sa nu a fost insa lipsita de peripetii. La inceputul sedintei de Guvern, ministrul Justitiei a afirmat ca limita de acordare a despagubirii s-a modificat de la 2 la 5 ani si cuantumul despagubirii a fost marit la 70% de la 50%. ” In urma consultarii, am primit cateva observatii, pe care o sa le includem astazi in text cu privire la limita de acordare a despagubirii, de la 2 la 5 ani, si cuantumul despagubirii, de la 50% marit la 70% din venit”, a spus Cazanciuc, anuntaEVZ.

Senatorii au inceput studierea materialului probatoriu in cazul Vosganian. Comisia juridica a Senatului s-au intrunit miercuri, in sedinta secreta, pentru a discuta solicitarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Varujan Vosganian. Varujan Vosganian este acuzat de complot si subminarea economiei nationale, fapte comise in perioada 2006-2008, cand era ministru al Economiei, in Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu. Procurorii sustin ca Vosganian si Adriean Videanu au sustinut in Guvern mai multe acte prin care sprijineau interesele financiare ale lui Ioan Niculae, folosind SNGN Romgaz in interesul firmei SC Interagro SA, detinuta de Niculae, informeazaAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro