Sari direct la conținut

Politic Show: Razboi PNL-PSD pe vizita de la Moscova; Expira interimatul. Guvernul, sub semnul "improvizatiei juridice"; Predoiu si Leanca: Tratatul politic de baza trebuie semnat cat mai repede, iar „Turistii electorali“ recunosc ca au votat pentru EBA de doua ori

HotNews.ro

Razboi PNL-PSD pe vizita de la Moscova. Prezidentiabilul PNL Crin Antonescu i-a solicitat, ieri, contracandidatului sau de la PSD, Mircea Geoana, sa ofere explicatii despre vizita, din aprilie, de la Moscova. Antonescu ii cere lui Geoana sa spuna daca este adevarat ca ar fi solicitat „sprijin financiar si politic din partea Federatiei Ruse sau a unor cercuri din Federatia Rusa, in campania electorala”. Liderul PNL a spus ca ar fi fost de salutat o astfel de vizita, daca Geoana s-ar fi deplasat la Moscova in mod oficial, „la lumina zilei” si cu „o agenda clara”, scrie EvZ.

Expira interimatul. Guvernul, sub semnul „improvizatiei juridice”. Soarta a noua dintre ministrii Cabinetului interimar Boc II este incerta dupa data de 15 noiembrie, cand expira cele 45 de zile de interimat. Daca juristii PDL spun ca s-ar putea prelungi interimatul celor care au preluat ministerele pesediste, cei de la PSD si PNL zic ca acest lucru este imposibil. Neclar insa, din punct de vedere juridic, este si pe ce baza ar putea fi numiti la conducerea ministerelor secretari de stat, scrie Romania Libera.

Predoiu si Leanca: Tratatul politic de baza trebuie semnat cat mai repede. Ministrul interimar de Externe al Romaniei, Catalin Predoiu si omologul sau moldovean, Iurie Leanca, au decis, ieri, sa relanseze negocierile asupra Tratatului politic de baza. „Guvernul de la Chisinau, din momentul in care a fost instituit, a declarat ca obiectivul cel mai important este sa repunem relatiile noastre in albia firescului, sa eliminam problemele cu un substrat artificial“, a declarat ieri ministrul de Externe al Republicii Moldova, Iurie Leanca, dupa intrevederea cu omologul sau roman, Catalin Predoiu, noteaza Adevarul.

„Turistii electorali“ recunosc ca au votat pentru EBA de doua ori. Continuam, astazi, seria dezvaluirilor despre turismul electoral practicat de reprezentanti sau sustinatori ai PD-L, la alegerile europarlamentare din 7 iunie, in urma carora fiica presedintelui, Elena Basescu, a fost aleasa sa reprezinte Romania in Parlamentul de la Strasbourg. In imaginile pe care vi le prezentam astazi, mai multi damboviteni au declarat ca au votat pe liste suplimentare in alte localitati decat cele de domiciliu, respectiv din judetul Prahova, informeaza Gardinaul.

In editorialul „Liga triumfa„, Ioana Lupea este de parere ca „in cateva zile Catalin Macovei va fi istorie si un alt Catalin Macovei, mai indulgent, ii va lua locul. SRS si Bogdan Chireac vor supravietui, salvati de Liga. Intre Sorin Rosca Stanescu, Bogdan Chireac si Adrian Nastase, Decebal Remes sau Monica Iacob Ridzi nu mai este nicio diferenta. Striga ca-n gura de sarpe, confruntati cu propriile lor fapte, ca sunt victimele rafuielilor politice. Nici intre politicienii care si-au ascuns colegii de anchetele oficiale si jurnalistii care apara onoarea pierduta a lui SRS si a lui Chireac, deturnand discutia spre Basescu sau spre vinovatia exclusiva a lui Catalin Macovei, nu mai exista nicio deosebire”. Integral in EvZ.

Cristian Pirvulescu, in editorialul „Confuzii de campanie„, scrie: „Campania electorala pentru alegerile prezidentiale din 2009 este de departe cea mai haotica si violenta dintre toate campaniile nationale organizate dupa campania fondatoare din aprilie-mai 1990. Diversiunile se succed una dupa alta, subiectele de prime-time se schimba cu viteza, nervozitatea electorala a atins cote de nebanuit, iar victima acestei situatii este chiar politica. Caci daca ceva fundamental lipseste acestei campanii electorale este chiar dezbaterea privind programele si proiectele candidatilor. Totul se intampla de parca actorii politici ar fi implicati intr-un razboi total in care toate armele sunt permise. Si, astfel, un nou punct critic al democratiei romanesti va fi fost atins. Dupa aceasta campanie nu mai pot exista invingatori, caci tot spectrul politic a fost devastat. Cu o legitimitate atenuata de scandaluri si afectata de absenteismul deja cronicizat, viitorul presedinte va fi de la inceputul mandatului pus in defensiva”. Integral in Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro