Sari direct la conținut

Politic Show: Scoala Tinerilor Democrati s-a deschis cu mai mult critici la adresa guvernarii; PC si UNPR, castigatoare sigure la alegerile parlamentare; Mihai Stanisoara: Ponta si Antonescu sunt de nivelul diviziei judetene, o dezamagire pentru romani

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Scoala Tinerilor Democrati s-a deschis cu mai mult critici la adresa guvernarii. Scoala de training a Tinerilor Democrat Liberali si-a deschis, miercuri, lucrarile la Eforie Nord, sub sloganul „Inainte prin dreapta”, prin discursuri critice la adresa actualei guvernari si indemnuri la o mai mare implicare in viata de partid rostite de presedintele OTPDL Razvan Mustea si mai multi lideri din conducerea BPN al partidului, printre care Cezar Preda, Mihai Stanisoara si Cristian Boureanu. „Pentru ca suntem tineri politicieni trebuie sa invatam din lectiile vietii. Si viata ne-a demonstrat in ultimele luni cel putin ca nu este suficient sa fi tanar ca sa poti face performanta politica si nu este suficient sa fi tanar ca sa poti rezolva problemele oamenilor.(..)Avem o coalitie de guvernare condusa de niste oameni tineri. Dar din pacate niste oameni care ne arata ca piedicile cele mai importante in calea unei cariere tinere de succes sunt incompetenta si infumurarea”, a declarat Razvan Mustea, scrie EVZ.

Cezar Preda: Cea mai mare greseala a PDL a fost in comunicare. Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, joi, ca partidul a facut mari greseli atunci cand a guvernat, cea mai mare greseala fiind legata de comunicare si mentionand faptul ca de patru ani PDL „n-a comunicat decat cu Talmaceanu care dansa si cu alti doi-trei care-si treceau mana prin par”. „Am fost si buni, ne-am facut si de ras. Am guvernat Romania. Am facut-o cu mari greseli, cea mai mare greseala e in comunicare. De patru ani n-am comunicat decat cu Talmacean care dansa si cu alti doi-trei care-si treceau mana prin par”, le-a spus Preda tinerilor democrat-liberali, reuniti la Eforie Nord. El a apreciat ca un politician care merge la televiziuni in primele luni „o face pentru sotia lui, pentru mama lui”, iar daca dupa sase luni politicienii se duc la televizor tot pentru mama si sotie atunci „partidul a incurcat-o”, anunta Adevarul.

PC si UNPR, castigatoare sigure la alegerile parlamentare. Fierbere mare pe scena politica zilele acestea. In spatele usilor inchise, liderii partidelor negociaza de zor, atat in interiorul propriilor formatiuni, cat si cu partenerii de aliante. Nu de alta dar, din cauza polarizarii in doua mari blocuri, centru-stanga si centru-dreapta, sunt multe orgolii si promisiuni de satisfacut. Un lucru este insa sigur: din imparteala castiga detasat PC si UNPR. Dupa cum arata lucrurile in acest moment, Partidul Conservator infiin-tat de Dan Voiculescu va avea din toamna 21 de parlamentari, iar Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, condusa de Gabriel Oprea, 30 de parlamentari (cifra garantata inca de la intrarea in alianta cu PSD). Este vorba de colegii eligibile pe care conservatorii si progresistii le vor primi de la liberali si, respectiv, social-democrati. La acestea se mai adauga, cel putin in cazul conservatorilor lui Voiculescu, alte zeci de colegii in care vor avea candidati, colegii estimate insa cu sanse mai mici de castig. Totusi, gratie sistemului redistribuirii mandatelor (sistem care s-a vazut bine in 2008 ce rezultate paradoxale poate avea), nu este exclus ca PC sa contorizeze si alte mandate dupa alegerile din 9 decembrie, informeaza Romania Libera.

Ion Cristoiu, despre reorganizare administrativa: „Paralele trebuie sa mearga la baronii locali”. Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat in emisiunea Ultimul cuvant, la B1 TV, despre propunerea lui Victor Ponta ca Romania sa fie reorganizata administrativ, iar prin aceasta schimbare primarii sa nu mai stea cu „mana intinsa” la consiliile judetene. Mai exact, premierul propune ca regiunile sa primeasca recunoastere in Constitutie, dar judetele actuale sa ramana. Ion Cristoiu crede ca dorinta lui Victor Ponta de a pastra judetele este fireasca, pentru ca „paralele treabuie sa mearga la baronii locali”. „Teza asta era afirmata si de PDL si Basescu, cand PDL avea mai multi alesi locali. Acum o preia Ponta, pentru ca PSD-ul are mai multi alesi. Din asta inteleg ca Ponta vrea sa dea mai multe parale presedintilor de Consilii Judetene, scrie EVZ.

Mihai Stanisoara: Ponta si Antonescu sunt de nivelul diviziei judetene, o dezamagire pentru romani. Prim-vicepresedintele PDL Mihai Stanisoara a declarat, joi, ca „stanga socialista a esuat lamentabil” in proiectul pentru Romania pe care il anunta „cu surle si trambite”, transmitandu-le tinerilor democrat-liberali ca trebuie sa fie „puternici” ca sa „lupte impreuna”. „Acum este limpede pentru noi toti ca stanga socialista a esuat lamentabil in asa-zisul proiect pentru Romania pe care il anunta cu surle si trambite inainte de a prelua guvernarea. Tot ce am observat este ca stanga socialista nu are un proiect pentru Romania, nu are specialisti, nu are solutii (…)”, a sustinut Stanisoara. Acesta a mai afirmat ca Ponta si Antonescu sunt de nivelul „diviziei judetene”, ceea ce este, pana la urma, „o dezamagire” pentru romani, anunta Adevarul.

Dan Diaconescu si Sebastian Ghita, impreuna la alegeri? Dupa ce unele zvonuri au acreditat in ultima perioada ideea ca patronul RTV si al grupului Asesoft, Sebastian Ghita, ar putea intra in PPDD, Dan Diaconescu a recunoscut ieri pentru Romania libera ca isi doreste un astfel de parteneriat, iar Ghita ar fi potrivit sa candideze la alegerile parlamentare, pentru un post de deputat sau senator de Prahova. Totusi, Diaconescu a evitat sa confirme explicit daca Sebastian Ghita a semnat deja adeziunea la PPDD, dar ofera unele explicatii: „Eu nu stiu nimic. Poate e membru, poate c-a intrat deja, nu stiu, noi nu stim numele membrilor din toata tara. Ca membru poate ca o sa candideze ca senator sau ca deputat in Prahova, nu stiu. Poate sa fie un sambure de adevar cu asta, dar nu cu functia de conducere”. Diaconescu a declarat insa ca l-ar vrea pe Ghita in partid mai ales pentru televiziunea pe care o controleaza, RTV: „Sincer nu stiu daca simpatizeaza cu partidul nostru, nu-l cunosc personal. Dar are televiziune ca si mine si toti proprietarii de televiziune sunt invitati in partidul meu, ca stiu ce inseamna asta (n.r. – televiziunea), stiu cat e de greu si e la fel, format in domeniul asta si e binevenit. A facut o televiziune si stiu cat e de greu sa obtii licenta, sa emiti, sa intri pe cablu, sa platesti salariile”, informeaza Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro