Sari direct la conținut

Politic Show: Sondaj CSCI: Victor Ponta, cel mai de incredere politician; Aluzie la Crin Antonescu? Vosganian: In PNL, lucrurile sa nu fie cum vrea un singur om; Cum a reimpartit guvernul banii statului

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Aluzie la Crin Antonescu? Vosganian: In PNL, lucrurile sa nu fie cum vrea un singur om. Intr-un schimb de replici cu cititorii de pe blogul sau, vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian a afirmat ca la nivelul partidului, lucrurile trebuie sa se „reaseze” cel putin la nivel decizional in sensul in care „nu trebuie sa mai fie cum vrea un singur om”. „Cred ca in PNL lucrurile, cel putin din perspectiva luarii deciziilor, trebuie sa se reaseze. Asa ca lucrurile nu trebuie sa fie cum vrea un singur om, indiferent care e acela”, a raspuns Vosganian, conform realitatea.net, unor comentarii ale cititorilor blogului sau, care apreciau ca PNL „trebuie sa traga concluziile cuvenite in urma referendumului”. In privinta referendumului, Vosganian a afirmat ca acesta este „un esec politic al USL” cu posibile efecte pe termen lung, scrie EVZ.

Sondaj CSCI: Victor Ponta, cel mai de incredere politician. Primul sondaj efectuat de CSCI, dupa scandalul legat de invalidarea referendumului, ii plaseaza pe liderii USL in topul increderii in personalitatile politice. Sondajul a fost realizat de catre CSCI in perioada 21-23 august, pe un esantion de 1.054 de persoane avand o marja de eroare de +/- 3la suta, potrivit Romania TV. Daca maine ar avea loc alegeri parlamentare, Uniunea Social Liberala ar castiga detasat alegerile cu 62 la suta, urmata la mare distanta de catre PDL-16 la suta, PP-DD-12 la suta, UDMR-4 la suta, PRM-2 la suta, PNG-1 la suta, UNPR-1 la suta, altii-2 la suta. In topul increderii in personalitatile politice, conduc liderii Uniunii Social-Liberala. Astfel, 47 la suta dintre respondenti au multa si foarte multa incredere in premierul Victor Ponta, iar Crin Antonescu aduna un capital de incredere de 42 la suta. Cei doi sunt urmati de catre presedintele PDL, Vasile Blaga cu 19 la suta, in timp ce presedintele Traian Basescu are 16 la suta, anunta Adevarul.

Guvernul de la televizor. Vezi cate zeci de ore au pierdut ministrii lui Ponta in studiourile televiziunilor si cine a fost cel mai prezent.Monitorizarea Romaniei libere a cuprins trei posturi de stiri: Antena 3, Realitatea TV si B1 TV in perioada dintre referendum si ziua verdictului de invalidare a acestuia. E vorba de un interval efectiv de trei saptamani si o zi, dar in termeni de zile lucratoare vorbim de doar 15 (am exclus si ziua de Sfanta Maria). In fiecare zi, publicul a putut sa vada cel putin doi ministri prezenti in studiourile televiziunilor mai sus amintite. Daca am presupune, pentru fiecare, o prezenta medie in platou de o ora si jumatate, ar rezulta ca ministrii guvernului au petrecut, impreuna, in studiourile de televiziune 48 de ore, adica exact doua zile, informeaza Romania Libera.

Basescu, mai aproape de Cotroceni. Legislativul a fost convocat luni pentru a lua act de invalidarea referendumului. Ramane de vazut daca va fi cvorum. Revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni se amana pana saptamana viitoare. Sedinta comuna in cadrul careia Parlamentul va lua act de invalidarea referendumului de demitere a presedintelui va avea loc luni, de la ora 15.00. In principiu, este numai o formalitate: parlamentarii se aduna si un judecator al Curtii Constitutionale citeste decizia de invalidare a referendumului. Nu este necesar nici macar un vot. Necesar este insa cvorumul – adica prezenta a peste jumatate din totalul deputatilor si senatorilor – fara de care sedinta de plen nu poate incepe. Or aici lucurile stau sub semnul incertitudinii, scrie EVZ.

Cum a reimpartit Guvernul Ponta banii statului. Guvernul USL a rectificat ieri bugetul: bani pentru pensii, salarii si insotitorii persoanelor cu dizabilitati, sume mai mici pentru proiecte UE. Ministrii s-au reunit ieri in sedinta de Guvern pentru a aproba prima rectificare bugetara din acest an. Modificarile aduse bugetului de stat s-au bazat pe trei noi coordonate: o crestere economica mai mica decat cea estimata anterior, de la 1,5% la 1,2%, un curs de schimb in crestere de la 4,21 la 4,45 lei/euro si o rata a inflatiei mai mare, de 3,5%. Astfel, Produsul Intern Brut (PIB) pentru acest an, in termeni nominali, este estimat la 607 miliarde de lei. Proiectul de rectificare bugetara prevede modificarea deficitului bugetar de la 1,9% la 2,2% din PIB, pe fondul majorarii veniturilor bugetului general consolidat cu 620 de milioane de lei si a cheltuielilor cu 3,069 miliarde de lei fata de programul initial. Noile tinte sunt in concordanta cu prevederile Legii 291/2011 privind aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in strategia fiscal-bugetara, anunta Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro