Politic Show: UDMR, gata sa-l inghita pe Voiculescu ca sa intre in Guvern; Ponta: Sunt putin suparat pe Arafat. L-am rugat inca o data sa fie ministru al Sanatatii si m-a refuzat; Cum arata schita Guvernului Ponta III
UDMR, gata sa-l inghita pe Voiculescu ca sa intre in Guvern. Dupa ce, in 2012, i-a lasat pe afara, acum, ramas fara liberali, Victor Ponta ii invita pe UDMRisti la guvernare. Prin urmare, Uniunea se pregateste de discutii privind formarea viitoarei majoritati parlamentare. Premierul nu a purtat discutii doar cu UDMR, ci si cu grupul minoritatilor nationale. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost sunat, ieri, de Ponta, care l-a invitat la o o discutie. „Am stabilit ca in zilele urmatoare ne vom intalni, nu am fixat ziua, ora si locul, dar am acceptat aceasta invitatie”, a spus Kelemen. Discutii pe aceasta tema vor exista, vineri, in cadrul Uniunii, la intalnirea cu presedintii organizatiilor judetene, si sambata, in cadrul Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), cand se va cere si un mandat privind negocierile cu Ponta. „UDMR este pregatita sa-i dea o mana de ajutor premierului Ponta (…) Eu nu neg ca varianta cea mai buna ar fi intrarea la guvernare cu ministri”, a spus Kelemen Hunor, scrieEVZ.
Moartea USL. Majoritate pe muchie de cutit. Uniunea Social-Democrata, alianta formata din PSD, UNPR si PC, poate instala un nou Guvern numai cu ajutorul UDMR. Chiar si asa, majoritatea parlamentara ar fi foarte fragila. Liberalii au iesit de la guvernare, iar PSD incearca din rasputeri sa adune o majoritate care sa-i permita instalarea Guvernului Ponta 3. In acest moment, PSD se afla in alianta USD, alaturi de UNPR si PC, dar nu are majoritate in niciuna dintre camerele Legislativului. Drept urmare, premierul Victor Ponta a inceput negocierile cu UDMR. Cu cele 26 de voturi ale maghiarilor, PSD ar putea instala un nou guvern, insa majoritatea parlamentara ar fi pe muchie de cutit, la fel ca in vremea guvernelor Boc si Ungureanu. Odata cu intrarea liberalilor in opozitie, USD are la Camera Deputatilor 189 de alesi, dar este departe de a atinge majoritatea absoluta, de 203 voturi, anuntaAdevarul.
Cum arata schita Guvernului Ponta III. Liderii USD actioneaza pe doua planuri. In cel practic, Victor Ponta construieste un nou Executiv cu UDMR; in planul imaginii, premierul alimenteaza ideea izolarii lui Antonescu in PNL, folosind nemultumirile lui Tariceanu. Negocierile dintre USD si UDMR sunt in stadiu avansat, lista noului Executiv fiind aproape de finalizare. Cel mai probabil, noul Guvern va avea patru vicepremieri, cate unul pentru fiecare partid din Coalitie – PSD, UNPR, PC si UDMR. In paralel cu negocierile cu UDMR, Victor Ponta si-a gasit timp si pentru o intalnire cu fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care contesta decizia PNL de iesire de la guvernare. Chiar daca posturile liberalilor sunt deja impartite, Ponta a jucat pana la capat rolul pacificatorului acceptand solicitarea lui Tariceanu de a pastra USL, informeazaRomania Libera.
Ponta: Sunt putin suparat pe Arafat. L-am rugat inca o data sa fie ministru al Sanatatii si m-a refuzat. Premierul Victor Ponta a declarat, la Antena 3, ca i-a propus inca o data lui Raed Arafat sa preia portofoliul Sanatatii, dar a fost refuzat. „Sunt putin suparat pe domnul Arafat. L-am rugat inca o data sa fie ministru al Sanatatii si m-a refuzat. Mi-a spus ca are jobul lui la Departamentul pentru situatii de urgenta. Ar fi fost un foarte bun ministru al Sanatatii”, a spus Ponta la Antena 3. Premierul Ponta nu a vrut sa dezvaluie nici un nume pentru portofoliile de ministri pe care liberalii le-au predat, dar a afirmat ca din noul cabinet vor face parte ministrii PSD care sunt deja in actualul guvern, scrieEVZ.
PDL il vrea la Bruxelles pe controversatul Orest Onofrei. Conducerea PDL l-a trecut pe un loc eligibil in lista pentru alegerile europarlamentare pe un controversat om politic. Numele sau: Orest Onofrei. Cine este acesta si ce ascunde trecutul sau? Ascensiunea suceveanului Orest Onofrei in politica a inceput la mijlocul anilor 90, odata cu guvernarea CDR, cand a fost ales consilier judetean pe listele PNCTCD, fotoliu pe care l-a ocupat pana in 2004. In 2003, isi incepe si cariera de traseist politic, dupa ce demisoneaza din PNTCD, partid aflat pe moarte, si se inscrie in PNL. Pe listele liberalilor obtine un mandat de deputat in 2004, dar renunta la Capitala pentru a ocupa postul de prefect al Judetului Suceava, in perioada 2005-2008, in timpul guvernarii aliantei DA, anuntaAdevarul.