Politic Show: Victor Ponta: Ion Iliescu mi-a spus ca ma maturizez; Dovada ca Ilie Sarbu i-a propus-o lui Blejnar pe Gabriela Ionescu: o lista semnata chiar de senatorul PSD; Fidelii lui Antonescu vor sa saboteze candidaturile lui Tariceanu si Orban
Dovada ca Ilie Sarbu i-a propus-o lui Blejnar pe Gabriela Ionescu: o lista semnata chiar de senatorul PSD. In 2009, chiar liderul PSD i-a cerut sefului Fiscului sa o numeasca in functie pe Gabriela Ionescu, condamnata ulterior pentru spaga „Prezentul tabel inlocuieste propunerile facute anterior”. Asta a scris senatorul Ilie Sarbu, in 2009, cand a propus-o in functia de sefa a finantelor publice pe Gabriela Ionescu. Sarbu era la momentul respectiv presedintele PSD Timis, iar PDL se afla in alianta cu social democratii. In ciuda opozitiei venite de la omonimul sau din PDL, Sarbu a propus mai multi PSD-isti in functii cheie ale judetului. „Pe Gabriela Ionescu a propus- o PSD Timis. Domnul Blejnar a prezentat foarte clar hartia semnata de prsedintele PSD Timis la vremea respectiva, Ilie Sarbu. Noi eram atunci in alianta, iar PSD a propus-o pe aceasta doamna ca director coordonator adjunct pe activitatea de inspectie fiscala la DGFP”, a declarat presedintele PDL Timis, Constantin Ostaficiuc, scrie EVZ.
Macovei face curatenie, ARD ascunde gunoiul sub pres. Cine sunt candidatii care nu au trecut testul de integritate. Comisia de Etica a Aliantei Romania Dreapta (ARD) a dat aviz negativ unui numar de 32 de candidati, dar numai 12 au fost eliminati de partidele componente ale ARD, se arata intr-un comunicat difuzat de presedintele Comisiei, Monica Macovei. Dintre cei 12, unii renuntasera deja de bunavoie la candidatura. Cei 32 de candidati care au picat testul criteriilor de integritate au fost selectati dintr-o lista de nu mai putin de 476 de nume analizate. Acest numar nu inseamna insa ca integritatea celorlalti 444 de candidati este garantata, ci ca atatia au intrunit majoritatea voturilor Comisiei de Etica, din care fac parte cate un reprezentant al formatiunilor politice membre – Partidul Democrat Liberal, Partidul Forta Civica, Partidul Noua Republica, Partidul National Taranesc Crestin Democrat si Federatia Crestin Democrata – plus presedintele Monica Macovei. Integritatea candidatilor ARD ramane o chestiune ce poate fi negociata intre partidele membre, motiv pentru care cei 32 nu au fost eliminati imediat, ci numai 12, anunta Romania Libera.
Ponta: Ion Iliescu mi-a spus ca ma maturizez. Schimb amical de replici intre Ion Iliescu, Victor Ponta si vicepremierul Florin Georgescu. Premierul a marcat momentul cu o concluzie amuzanta, potrivit Romania TV. „Domnul presedinte mi-a explicat ca ma maturizez, asta inseamna ca incep sa am probleme cu maseaua de minte”, a declarat Victor Ponta. „Nu-mi doresc decat ca in luna decembrie dl ministru Georgescu sa spuna unde s-a simtit mai bine, in guvernul lui Vacaroiu sau in al meu, asta va fi foarte greu, abia atunci il voi pune intr-o situatie extrem de dificila”, a mai glumit premierul, informeaza Rtv.net.
97 de traseisti in Parlament. 64 de deputati si 33 de senatori alesi in 2008 si-au schimbat cel putin o data apartenenta politica pe parcursul mandatului. Migratia politicienilor a schimbat ponderea partidelor in Parlament. Migratia politica a capatat, in ultimii patru ani, o amploare fara precedent. De la alegerile parlamentare din 2008 si pana in prezent, 97 din cei 471 de parlamentari alesi au schimbat cel putin o data partidul. Mutarile repetate au fost incurajate de liderii partidelor si au avut ca efect instalarea sau prabusirea unor guverne. Dincolo de jocul politic, alegatorii care i-au trimis pe parlamentarii traseisti in Legislativ, tinand cont si de apartenenta politica, au fost, practic, inselati, scrie Adevarul.
Fidelii lui Antonescu vor sa saboteze candidaturile lui Tariceanu si Orban. Dupa ce au luat puterea in PNL Bucuresti, oamenii lui Crin Antonescu au inceput „prigoana” disidentilor. Noul presedinte interimar al filialei, Eugen Nicolaescu, va schimba echipa de campanie a lui Calin Popescu- Tariceanu si Ludovic Orban, doi dintre adversarii redutabili ai sefului PNL. Cu un staff fidel „aripii Antonescu”, sansele acestora de a-si reinnoi mandatele de parlamentari ar putea fi afectate, daca implicarea echipei de campanie nu este de 100%. Vinerea trecuta, Crin Antonescu, a cerut si obtinut demisia conducerii PNL sector 1, in frunte cu presedintele Vlad Moisescu. Seful liberalilor a fost nemultumit de faptul ca in ciuda deciziei luate de conducerea Aliantei de Centru- Dreapta (ACD), liberalii din sectorul 1 au dat peste cap negocierile si l-au propus pe Calin Popescu-Tariceanu pentru un colegiu senatorial, care ar fi trebuit sa revina PC, anunta EVZ.
De ce nu renunta Diaconu la mandatul de senator. Agentia Nationala de Integritate a cerut Senatului revocarea lui Mircea Diaconu, solicitare ce vine in urma boicotarii sedintei de luni a plenului Senatului, in care trebuia sa se discute despre incetarea mandatului acestuia. „Orice amanare privind aplicarea prevederilor legale in materia incompatibilitatilor afecteaza in mod grav atat obiectivele Romaniei asumate prin Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), cat si perceptia cetatenilor asupra domniei legii si a statului de drept”, precizeaza, intr-un comunicat de presa, Agentia Nationala de Integritate (ANI). ANI arata ca prin hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost mentinut „ca temeinic si legal Raportul de evaluare intocmit de Agentia Nationala de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate a senatorului Mircea Diaconu”, hotarare ce a ramas „definitiva si irevocabila in urma cu mai bine de patru luni, la data de 19 iunie 2012”, informeaza Romania Libera.