Sari direct la conținut

Presedintele filipinez Rodrigo Duterte socheaza din nou: Care dintre voi nu are amante?

HotNews.ro
Rodrigo Duterte, Foto: Captura YouTube
Rodrigo Duterte, Foto: Captura YouTube

Presedintele Rodrigo Duterte a reusit iar sa irite o pate a societatii filipineze dupa ce a luat partea unui puternic aliat al sau, acuzat de comportament adulterin, scrie AFP.

Presedintele Camerei Reprezentantilor, Pantaleon Alvarez, al patrulea in ierarhia de stat, tine prima pagina a presei de cand a recunoscut ca are opt copii, dintre care sase nascuti cu alte femei decat sotia sa.

Rodrigo Duterte a explicat insa marti seara ca, la fel ca si Alvarez, are „mai multe sotii”.

„Este o lume ipocrita”, a spus el, intr-un discurs adresat functionarilor si transmis de televiziuni. „Care, dintre voi, nu are amante?”, a intrebat el.

Aceste declaratii au socat o parte a opiniei publice intr-o tara foarte catolica si profund conservatoare unde Biserica are o influenta morala preponderenta si unde divortul nu este prevazut de lege.

„A justifica prin simplul fapt ca esti barbat un comportament nepotrivit e pur si simplu sexist si misogin”, a declarat senatoarea Risa Hontiveros.

Duterte a recunoscut in discursul sau ca afirmatiile sale sunt „machiste”.

„Dar, realmente, sunt atat de multe femei si atat de putin timp pe pamant. Dumnezeule!”, a spus el, in rasetele audientei.

Duterte, 72 de ani, a reusit sa-si anuleze casatoria dar traieste de mult timp cu aceeasi femeie. S-a laudat in mai multe randuri ca are amante si ca e un consumator de Viagra.

Reactionand pentru prima oara duminica la scandalul Alvarez, presedintele a declarat: „Cine nu are dreptul la fericire? Intrebati-i pe parlamentari.Care dintre ei nu are doua, trei sau patru amante?”

Duterte a fost ales in mai anul trecut gratie limbajului sau brutal si a discursului radical pentru lupta impotriva traficului de droguri.

In timpul campaniei, a starnit scandal cand a glumit ca i-ar fi placut sa fie in primul rand la violul in grup al unei misionare australiene ucise intr-o inchisoare din Davao, in 1989.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro