Portret. Lady Gaga, „Joker” de lux la ceremonia Jocurilor Olimpice
Lady Gaga este peste tot: în plină pregătire a unui nou album, o apriție în continuarea filmului „Joker”, megastarul pop american a cântat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, potrivit AFP.
În timpul spectacolului, cântăreața, purtând o bustieră neagră și o trenă Dior neagră și roz, a cântat „Mon truc en plumes” de Zizi Jeanmaire, un cântec emblematic pentru francezi.
Acest lucru nu a fost deloc surprinzător pentru femeia care a cântat standardul lui Édith Piaf „La vie en rose” în franceză în filmul din 2018 „A star is born”.
Zizi Jeanmaire, care a murit în 2020 și al cărei centenar este sărbătorit, a rămas una dintre vocile unui Paris poznaș.
Un spectacol care îi va încânta pe fanii lui Lady Gaga, „micii ei monștri”, un termen de afecțiune tatuat pe interiorul unuia dintre brațele sale.
„Joker: Folie à deux”
Vara ei din 2024 este una plină. La jumătatea lunii iulie, Stefani Germanotta, în vârstă de 38 de ani, a anunțat pe rețelele sale de socializare că pregătește un nou album.
De asemenea, ea este așteptată cu nerăbdare pe marele ecran în octombrie în „Joker: Folie à deux”, prezentat înaintea Festivalului de Film de la Veneția.
În rolul antieroinei din benzile desenate Harley Quinn, ea joacă alături de Joaquin Phoenix. Această continuare a precedentului „Joker”, regizat deja de Todd Phillips, îi face pe toți să fie nerăbdători.
„O să vă uimească”, a declarat directorul de casting Francine Maisler în revista americană Variety, care nu a ales-o pe cântăreață, aceasta fiind aleasă de regizor.
Este suficient acest lucru pentru a ne face să o uităm pe Margot Robbie, întruchiparea anterioară a lui Harley Quinn în filmul „Suicide Squad”?
Lady Gaga surprinsese și convinsese deja în „A star is born”, unde actorul și regizorul Bradley Cooper a reușit să o filmeze fără perdea, în toate sensurile cuvântului.
Pachet multimedia complet
Fenomenul s-a făcut remarcat pentru prima dată prin machiaje extravagante și ținute excentrice. „Poker face”, hit-ul ei din 2008, își datorează titlul capacității unui jucător de cărți de a-și ascunde emoțiile.
În interviuri, Lady Gaga repetă că ar prefera să moară decât să apară în fața fanilor ei pe tocuri înalte.
Pentru a înrăutăți lucrurile, Tom Corson, vicepreședinte al RCA Music, a declarat atunci pentru Wall Street Journal că Lady Gaga este un „pachet multimedia complet”.
Suficient pentru a le da apă la moară detractorilor săi, care nu văd în cântăreață decât o femeie de afaceri expertă în plasarea de produse în videoclipurile sale, cum ar fi cel pentru „Bad Romance” (2009).
Și acum face alte declarații megalomane. Ca atunci când a declarat ziarului francez Le Monde în 2010: „Bad Romance este cu siguranță cel mai inovator cântec pop din ultimii zece ani”.
Ea este acuzată că a furat totul de la Madonna. Paralelele sunt tentante: ambele vedete au rădăcini italiene, au marcat un punct de cotitură în pop și au relansat muzica dance. Și ambele au legiuni mari de fani în comunitatea LGBT.
Arta contemporană
Dar în timp ce Madonna provine din clasa de mijloc din Michigan înainte de a-și încerca norocul în New York, Lady Gaga s-a născut într-o familie bogată din New York.
Numele ei de scenă provine de la „Radio Ga Ga”, un cântec al grupului Queen. Aptitudinile sale interpretative au fost perfecționate în timpul anilor de criză alături de DJ Lady Starlight.
În spatele aparențelor se ascunde o adevărată muziciană care uimește publicul și criticii deopotrivă atunci când, în timpul concertelor sale, abordează muzica cu efecte pentru pian, un instrument pe care l-a învățat la vârsta de 4 ani.
Vocea sa îi permite, de asemenea, să se plimbe prin diferite registre, ceea ce i-a adus laude pentru albumul „Cheek to cheek” (2014), un duet cu cântărețul Tony Bennett, într-un moment în care se spunea că se află într-un impas artistic.
Sub straturile de superficialitate și provocare – costume bondage, rochii din carne și poziții sugestive – artista multiplică, de asemenea, pe disc și pe scenă, referințele la arta contemporană, arhitectura avangardistă și aluziile la operă.
Tot ce lipsea erau Jocurile Olimpice.