Sari direct la conținut

Primăria Sectorului 3 vrea să se împrumute aproape 300 de milioane lei pentru infrastructura necesară colectării deșeurilor

HotNews.ro
Groapa de gunoi, Foto: West Coast Surfer-Mood Board / Shutterstock Editorial / Profimedia
Groapa de gunoi, Foto: West Coast Surfer-Mood Board / Shutterstock Editorial / Profimedia

Primăria Sectorului 3 vrea să se împrumute 294 milioane lei, pe maxim 10 ani, pentru extinderea sistemului de management integrat al deşeurilor, adică infrastructura necesară colectării selective și valorificării gunoiului, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat joi de Consiliul Local Sector 3.

”Contractarea şi/sau garantarea finanțării rambursabile prevăzute la art. 1 se face pentru prefinanțarea și cofinanțarea proiectului „Extinderea sistemului de management integrat al deşeurilor în Sectorul 3 al Municipiului București” (POIM 2014-2020), în valoare de 294.049.834,31 lei pe anul 2022”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat.

Studiul de fezabilitate aferent proiectului a fost aprobat de Consiliul Local în luna iunie.

Potrivit documentului, prin acest proiect se propune înfiinţarea a peste 500 de puncte de colectare separată a deşeurilor municipale.

  • ”Primăria Sectorului 3 intenționează să solicite finanțare prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 pentru implementarea necesităților investiţionale identificate în cadrul PMGD şi aplicabile contextual sectorului.
  • Prin intermediul acestei finanțări se asigură promovarea investițiilor în sectorul de deşeuri prin dezvoltarea sistemului de colectare a deșeurilor municipale și amenajarea unor facilitati pentru tratarea deşeurilor care să asigure atât sustenabilitatea sistemului de management integrat al deşeurilor implementat prin programele anterioare, cât şi conformarea cu prevederile directivelor aplicabile acestui sector”, se arată în proiectul de hotărâre.

Scopul proiectului este creşterea ratei de reciclare a deşeurilor prin:

  • Achiziția de echipamente pentru colectarea separată a deşeurilor reciclabile;
  • Realizarea de centre de colectare mobile cu aport voluntar;
  • Realizarea de campanii de conştientizare a populaţiei privind colectarea separată a deşeurilor.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro