Sari direct la conținut

PRM si PC se cearta pe functia de vicepresedinte al Senatului

HotNews.ro

Activitatea Biroului Permanent al Senatului este blocata de scandalul iscat intre PRM si PC. Atat conservatorii cat si peremistii se bat pe functia de vicepresedinte al Senatului. PC l-a nominalizat pe Corneliu Pascu ca vicepresedinte si ameninta cu demisia in masa a propriilor senatori daca plenul nu accepta propunerea. Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, care detine in prezent aceasta functie, vrea sa-si pastreze postul si in sesiunea de toamna. Sedinta Senatului a fost amanata pana marti dupa amiaza, pentru ca cele doua grupuri parlamentare sa ajunga la un consens.

Disputa dintre senatorii PC si PRM survine pe fondul alegerii membrilor Biroului Permanent. Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, sustine ca PRM si PC aveau un protocol care ii asigura acestuia vicepresedintia Camerei superioare. Pe de alta parte, conservatorii nu recunosc nici un protocol si revendica functia care le-ar reveni potrivit algoritmului politic.

PRM si PC au semnat, la inceputul anului, un protocol care prevedea ca, timp de doua sesiuni, PRM sa detina functia de vicepresedinte in timp ce PC ramanea cu un post de secretar. Revenirea PC asupra deciziei a starnit scandalul declaratiilor la Senat.

Vadim: Senatorii PC sunt niste imbecili

Presedintele PRM refuza sa cedeze postul conservatorilor si a declarat ca demersul de renuntare la acord al PC este unul „ridicol”, iar „conservatorii sunt niste imbecili”.

PC ameninta cu demisia propriilor senatori

Presedintele PC, Daniela Popa, a declarat ca, daca nu este validata propunerea partidului sau in plen, senatorii conservatori vor demisiona din Camera superioara. Popa sustine ca partidului „ii revine de drept, conform algoritmului politic”, acest post.

Vacaroiu ii trimite la negocieri

Cum scandalul intre conservatori si peremisti a continuat in plenul Senatului, Nicolae Vacaroiu a suspendat sedinta si i-a trimis pe liderii celor doua partide la negocieri. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a cerut ca pana marti, la ora 13:00, cele doua formatii sa gaseasca o solutie. Propunerea presedintelui Senatului a fost adoptata cu 60 de voturi pentru, 9 voturi impotriva si 10 abtineri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro