Sari direct la conținut

Raluca Turcan reclama la CNA emisiunea Realitatii TV "Bursa pariurilor"

HotNews.ro

Raluca Turcan, presedintele PDL al Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, a reclamat Consiliului National al Audiovizualului (CNA) emisiunea Realitatii TV „Bursa pariurilor” pentru ca ar incalca doua articole din Constitutie si unul din Codul Audiovizual si pentru ca „genereaza situatii de dezinformare si atac la persoana pe baza unor informatii neverificate”, informeaza Agerpres.

Turcan solicita un punct de vedere din partea CNA in legatura cu emisiunea „Bursa pariurilor”.

„Sesizez Consiliul National al Audiovizualului in legatura cu abaterile si excesele repetate de la un cadru de mediatizare impartial, in spiritul unei corecte informari a publicului, practicate in cadrul emisiunii „Bursa pariurilor” de pe postul Realitatea”, spune Raluca Turcan intr-un comunicat de presa remis vineri Agerpres.

Democrat-liberala critica emisiunea amintita pentru ca „genereaza situatii de dezinformare si atac la persoana pe baza unor informatii neverificate, dar carora, prin comentarii, li se acorda prezumtia de veridicitate si credibilitate”.

Ea sustine ca emisiunea ar incalca doua prevederi constitutionale (art. 30, alin. 6 si art. 31 alin. 4) care vizeaza prejudiciul demnitatii, onoarei, vietii particulare si dreptul la propria imagine si obligatia mass-media de a informa corect opinia publica.

„Prin comentarii speculative si prin contextualizarea unor informatii trunchiate, in emisiunea „Bursa Pariurilor” se construiesc atacuri la adresa unor oameni politici care sunt pusi in situatia de a justifica sau explica zvonuri sau calomnii asemeni unor informatii fondate”, spune democrat-liberala.

De asemenea, Turcan afirma ca emisiunea depaseste cadrul deontologic jurnalistic, transformand intr-o tinta publica – pentru castig material – orice persoana publica pe care realizatorii doresc sa o incrimineze pe baza unor zvonuri, in conditiile in care, in schimbul unor sume de bani oferite ca premii, telespectatorii sunt antrenati in validarea unor informatii neverificate.

„Se incalca astfel Codul Audiovizual, care prevede la Titlul II, Art. 30 ca „difuzorii au obligatia sa respecte drepturile si libertatile fundamentale ale omului si sa nu profite de ignoranta sau de buna-credinta a persoanelor””, mai spune Turcan.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro