Sari direct la conținut

Remdesivir a fost autorizat în SUA pentru tratamentul pacienților cu Covid-19

HotNews.ro
Remdesivir a fost autorizat în SUA pentru tratamentul pacienților cu Covid-19

​Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat, în procedură de urgenţă, utilizarea medicamentului antiviral Remdesivir pentru tratarea pacienţilor care suferă de coronavirus, anunţă preşedintele Donald Trump.

Remdesivir, produs de compania farmaceutică Gilead Sciences, s-a dovedit a fi eficient în facilitarea recuperării pacienţilor care au coronavirus.

Donald Trump a făcut anunţul de la Casa Albă, alături de directorul companiei Gilead Sciences, Daniel O’Day, şi de Stephen Hahn, comisarul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA), informează agenţia Bloomberg şi postul CNBC.

„Vrem să le mulţumim colaboratorilor care au adus Remdesivir în acest punct şi multora dintre oamenii noştri care au făcut parte din acest efort, de fapt, personalului medical”, a declarat Daniel O’Day, precizând că firma va dona un milion de doze de Remdesivir.

Comisarul FDA, Stephen Hahn, a declarat că medicamentul a primit autorizaţie de utilizare în regim de urgenţă pentru pacienţii spitalizaţi.

Imediat după anunţ, acţiunile companiei Gilead Sciences au oprit tendinţa de scădere, rămânând la 79,95 dolari în New York. În tranzacţionările extinse, acţiunile Gilead înregistrează o creştere de 2%.

Testele clinice relevă că medicamentul Remdesivir accelerează recuperarea în cazul pacienţilor care au forme avansate de Covid-19, rezultatul fiind considerat de Administraţia Donald Trump drept un progres „semnificativ”.

„Pacienţi spitalizaţi cu forme avansate de Covid-19 şi simptome pulmonare care au primit Remdesivir s-au recuperat mai rapid decât pacienţi în situaţii similare supuşi unei proceduri placebo, conform analizării preliminare asupra datelor obţinute printr-un studiu clinic aleatoriu efectuat pe 1.063 de pacienţi, iniţiat pe 21 februarie”, au anunţat Institutele Naţionale pentru Sănătate din SUA (NIH).

Studiul clinic – denumit „Test pentru tratament adaptiv anti-Covid-19” – a fost efectuat cu sprijinul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) din Statele Unite. „Rezultatele preliminare arată că pacienţi care au primit Remdesivir au avut o perioadă de recuperare mai rapidă cu 31% decât cei supuşi unei proceduri placebo. Mai exact, durata medie de recuperare a fost de 11 zile pentru pacienţii trataţi cu Remdesivir, comparativ cu 15 zile pentru cei din procedura placebo. De asemenea, rezultatele sugerează şi un beneficiu privind supravieţuirea, rata mortalităţii fiind de 8,0% în cazul grupului care a primit Remdesivir, faţă de 11,6% pentru grupul din procedura placebo”, precizează Institutele Naţionale pentru Sănătate din SUA (NIH).

„Mai multe informaţii detaliate despre rezultatele testului, inclusiv date mai complete, vor fi disponibile în următorul raport. În cadrul angajamentului Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA de a accelera dezvoltarea şi disponibilitatea potenţialelor tratamente anti-Covid-19, agenţia a fost implicată în discuţii susţinute şi curente cu firma Gilead Sciences referitoare la a face Remdesivir disponibil pentru pacienţi cât se poate de rapid, în mod adecvat”, subliniază NIH.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a salutat rezultatele obţinute de compania farmaceutică Gilead Sciences. Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) din SUA, a declarat că rezultatele sunt „semnificative”. „Este ceva destul de important”, a afirmat Anthony Fauci după o reuniune desfăşurată la Casa Albă.

Sursa: Mediafax

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro