Sari direct la conținut

Românii au acces la tratamente oncologice integrate la standarde internaționale de calitate, ȋn Spitalul Memorial Băneasa

Smile Media
Românii au acces la tratamente oncologice integrate, Foto: Spitalul Memorial Băneasa
Românii au acces la tratamente oncologice integrate, Foto: Spitalul Memorial Băneasa

Centrul integrat de oncologie din Spitalul Memorial Băneasa beneficiază de dotări de ultimă generație, precum și de o echipă de medici supra-specializați în domeniul oncologic. Pacienții români au acces la o gamă completă de analize și investigații, tratamente personalizate și terapii moderne, la standarde internaționale de calitate, ȋn primul spital deschis în străinătate de Grupul Memorial – liderul calității serviciilor medicale din Turcia.

„Centrul pentru tratamentul patologiilor oncologice din cadrul Spitalului Memorial Băneasa oferă bolnavilor de cancer posibilitatea de a beneficia de servicii medicale multidisciplinare integrate, la cele mai înalte standarde de calitate. Grupul Memorial are o experiență de peste 23 de ani, timp în care peste 2,4 milioane de pacienți din 167 de țări au fost tratați în cele 13 spitale deținute. Iar mare parte dintre aceștia au venit din România. Tocmai de aceea Memorial Băneasa a fost primul spital din cadrul rețelei deschis în altă țară. În cadrul acestuia, le oferim pacienților români aceleași condiții și facilități ca și în spitalele din Turcia, doar că mai aproape de casele și de familiile lor”, spune Azız Cıhan Sahın, General Director Memorial România.

Centrul oncologic multidisciplinar al Spitalului Memorial Băneasa aduce în România tehnici inovatoare de diagnosticare și tratament, precum și tehnologii chirurgicale de ultimă generație. Acestea sunt valorificate cu ajutorul unei echipe medicale cu o vastă experiență, care oferă fiecărui pacient grija și sprijinul de care are nevoie pentru a putea duce lupta cu boala. Printre specialiștii care lucrează în cadrul centrului se regăsesc nume de referință ale medicinei românești. Cum este, de exemplu, prof. dr. Elvira Brătilă – primul chirurg ginecolog din România care a realizat intervenţii chirurgicale cu platforma robotică daVinci – sau dr. Mugurel Bosînceanu – primul chirurg din România care efectuează intervenții de chirurgie toracică prin tehnica uniportală.

Gamă extinsă de patologii oncologice tratate ȋn Memorial Băneasa

Gama patologiilor oncologice tratate în cadrul centrului integrat este una extinsă. Aceasta include cancere de sân, pleuro-pulmonare, digestive, ginecologice, de vezică urinară, prostată, cerebrale, tiroidiene, osoase și de piele.

Abordarea medicală complementară promovată este asigurată prin intermediul unei comisii medicale alcătuite din medici cu specialități diferite (Tumor Board), spitalul având peste 150 de doctori, din 20 de specialități medicale. Etapa de diagnosticare include consultații, analize de laborator, investigații imagistice și evaluarea dosarului medical de către echipa multidisciplinară. Spitalul Memorial Băneasa deține dotări moderne, precum RMN 3 Tesla, cea mai performantă tehnologie de rezonanță magnetică disponibilă în prezent în România, sau CT GE Healthcare Revolution Frontier, un computer tomograf innovator, Brainlab o inovație revoluționară în domeniul neurochirurgiei și tratamentelor medicale.

Lucrul în echipă asigură diagnosticarea cu acuratețe a afecțiunilor, precum și stabilirea de tratamente personalizate, pe condițiile specifice de sănătate ale fiecărui pacient. Terapiile țintite iau în considerare modul de răspuns al organismului bolnavului, precum și statusul generat de alte comorbidități.

Opțiunile de tratament sunt multiple și sute de bolnavi veniți în stadii avansate au beneficiat deja de vindecări sau ameliorări semnificative ale afecțiunilor prin intermediul chimioterapiei, radioterapiei, imunoterapiei, hormonoterapiei sau terapiilor țintite, dar și al intervențiilor chirurgicale clasice sau robotice.

Spitalul Memorial Băneasa care oferă pacienților cu tumori pleurale posibilitatea de a beneficia de tratament prin intermediul chimioterapiei hipertermice intrapleurale (HITHOC). Intervențiile HITHOC asigură o rată mare de supraviețuire și se aplică și cazurilor selecționate de cancer pulmonar cu diseminare pleurală.

Chirurgia robotică are numeroase beneficii pentru bolnavii de cancer

Paleta intervențiilor chirurgicale realizate în centrul oncologic integrat din cadrul Spitalului Memorial Băneasa acoperă de la chirurgie senologică, ginecologică, toracică hepato-bilio-pancreatică, urologică şi colorectală, la neurochirurgie și chirurgie buco-maxilo-facială și plastică. Metoda de intervenție – abord clasic sau minim invaziv (laparoscopic sau robotică) – se stabilește în funcție de specificul fiecărui caz în parte. Tehnicile chirurgicale pun însă pe primul loc siguranța pacientului și obținerea unui rezultat cât mai puțin traumatizant pentru acesta.

În acest sens, chirurgia robotică reprezintă un real ajutor pentru bolnavi, iar Spitalul Memorial Băneasa deține deja o serie de premiere medicale la nivel național, fiind recunoscut drept centru de excelență în acest domeniu.

În cadrul spitalului, își desfășoară activitatea Endomedicare Academy, centru specializat în diagnosticarea și tratarea endometriozei prin tehnici de chirurgie minim invazivă. Centrul, fondat și coordonat de Profesor Dr. Elvira Brătilă, este certificat la cel mai înalt nivel de acreditare european (EuroEndoCert). În cadrul Endomedicare Academy, 99% dintre intervenții sunt realizate laparoscopic sau robotic. Echipa specializată în chirurgia robotică a afecțiunilor oncologice realizează cu ajutorul platformei de ultimă generație daVinci Xi intervenții care minimizează durerea pacientelor și le ajută să aibă o recuperare rapidă, în doar 2-3 zile de spitalizare.

Tot cu ajutorul robotului chirurgical daVinci Xi, dr. Mugurel Bosînceanu a realizat o premieră în România, prin introducerea tehnicii uniportale în chirurgia robotică toracică. La acest moment, România este a doua țară din lume, după Spania, care folosește aceasta tehnică inovatoare. „Tehnica robotică uniportală permite realizarea unei singure incizii intracostale, de 5 cm, prin care se introduc toate cele trei brațe ale robotului chirurgical daVinci Xi. Principala afecţiune tratată cu ajutorul acestei tehnici chirurgicale este cancerul bronho-pulmonar, dar poate fi folosită, la indicațiile chirurgului, în cazul tuturor intervențiilor toracice, cum ar fi în intervenții inflamatorii sau malformații congenitale. Pacientul beneficiază astfel de toate avantajele chirurgiei robotice: risc scăzut de complicații, atât intraoperatorii, cât și postoperatorii, durere redusă și recuperare rapidă“, explică dr. Mugurel Bosînceanu.

Abordarea integrată promovată de centrul oncologic multidisciplinar din cadrul Spitalului Memorial Băneasa asigură sprijin și suport complet pacienților pe întreaga durată a spitalizării. Serviciile medicale integrate includ de la diagnostic și tratament, până la strategii și terapii pentru controlul durerii, consiliere psihologică, nutriție oncologică și recuperare postoperatorie.

Articol susținut de Spitalul Memorial Băneasa​

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro