Romtelecom, Saudi Oger, NetPoint si Tactical Networks au ramas in lupta pentru noua licenta de comunicatii mobile
Patru din cele zece companii care au cumparat caietul de sarcini, respectiv Romtelecom, Saudi Oger, NetPoint si Tactical Networks, au depus pana luni, 4 august, ofertele pentru noua licenta de comunicatii mobile (in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz), a anuntat luni Autoritatea de Reglementare in Comunicatii (ANRCTI). Desemnarea castigatorului se va face pe data de 8 septembrie 2008.
Anterior, 10 companii, respectiv Postelecom Network, RCS-RDS, Romtelecom, Cobalt IT, Tactical Networks, NetPoint, DIGI Tavkoslesi Es Szolgaltato Kft., Saudi Oger Ltd., Asesoft International si Net-Connect Internet, au cumparat caietul de sarcini pentru procedura privind acordarea unei noi licente de comunicatii mobile, pana vineri, 4 iulie, termenul limita impus de Autoritatea de Reglementare (ANRCTI).
Net Connect Internet a efectuat plata pe 4 iulie, respectand termenul limita prevazut, dar caietul de sarcini a putut fi ridicat doar in momentul in care a fost confirmata incasarea sumei de catre ANRCTI (11 iulie). Operatorii care detin deja o licenta de telefonie mobila, respectiv Orange, Vodafone, Cosmote, Zapp si RCS&RDS sunt opriti de la aceasta licenta care se va acorda prin procedura de selectie comparativa.
De asemenea, Jack Mikaloff, CEO UPC Romania, a declarat in luna iunie pentru HotNews.ro ca noua licenta de telefonie mobila nu este in planurile companiei pentru piata romaneasca.
In stabilirea castigatorului pentru noua licenta de comunicatii mobile, ponderea principala o au fezabilitatea tehnica (serviciile optionale propuse, numarul de statii de baza instalate) si acoperirea cu servicii de comunicatii electronice de banda larga, la care se angajeaza ofertantii pentru cele trei faze de instalare a retelei (drumuri de interes national si judetean si suprafata care vor fi acoperite in cele trei faze).
Cerintele minimale pentru acoperirea cu servicii de banda larga sunt acoperirea a cel putin 2.500 km de drumuri nationale europene, a cel putin 55% din teritoriul tarii si a 100 de orase, cu maxim 50.000 de locuitori, pana la sfarsitul anului 2013.
Evaluarea ofertelor se va face pe baza grilei de punctaj de catre o comisie formata din sapte membri care nu pot fi actionari, asociati, administratori, cenzori sau angajati ai vreuneia dintre persoanele juridice care participa la licitatie sau ai vreunei persoane juridice care are control asupra vreunuia dintre ofertanti.