Sari direct la conținut

Santierul Naval Constanta trece pe profit dupa cinci ani de pierderi

Business Standard

Pentru 2007, actionarul majoritar mizeaza pe profit dupa ce santierul a incheiat anul 2006 cu o pierdere de aproape trei milioane de euro.”

„Este rezultatul finalizarii constructiei mai multor nave de mare tonaj pana la sfarsitul anului. Doua au fost deja finalizate, iar inca una va fi livrata beneficiarului chiar in aceste zile”, a spus Radu Rusen, directorul general al companiei de constructii si reparatii de nave de mare tonaj.

El a adaugat ca rezultatele financiare vor fi completate de beneficiile obtinute din activitatile de reparatii intreprinse de SNC.

Analizele managementului arata ca rezultatul estimat pentru acest an este cel mai mare raportat din 1990 si pana in prezent. Cu exceptia lui 2004, cand a inregis”trat un usor profit, santierul din Cons”tanta a mers in pierdere de la privatizarea din 2002.

Potrivit lui Rusen, pierderile din 2006 au fost cauzate de trei proiecte de constructii contractate in 2003 si livrate anul trecut. Acestea au fost afectate, ca profitabilitate, de cresterea pretului tablei si a unor echipamente, precum si de evolutia paritatii EUR/USD, coroborata cu intarirea leului fata de dolar.

Un articol de Doru Gheorghiu

Integral in Business Standard

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro