Sari direct la conținut

Science report: Circa 15 milioane de decese au fost provocate de Covid, de trei ori mai mult decât se raportase. Au fost deschise cele două sarcofage de plumb descoperite sub catedrala Notre-Dame. Nucile ar fi ideale pentru tratarea stresului

HotNews.ro
covid, Foto: Yuri Arcurs | Dreamstime.com
covid, Foto: Yuri Arcurs | Dreamstime.com

​Circa 15 milioane de decese au fost provocate de Covid, de trei ori mai mult decât se raportase ● Au fost deschise cele două sarcofage de plumb descoperite sub catedrala Notre-Dame ● Nucile ar fi ideale pentru tratarea stresului

Circa 15 milioane de decese au fost provocate de Covid, de trei ori mai mult decât se raportase

Dacă rapoartele inițiale anunțau circa 4,5 milioane de decese provocate de Civid în perioada 2020-2021, cifrele reale sunt cu mult mai mari în realitate, susține o echipă americană de cercetători într-un studiu publicat în revista Nature.

Conform noilor date și a informațiilor suplimentare care continuă să sosească, India, Indonezia, Rusia, Statele Unite ale Americii și Mexicul sunt țările care au fost lovite cel mai dur de pandemia Covid. Numai în India, cifrele indică 4,7 milioane de decese, aceasta fiind de departe cea mai afectată țară. În fapt, peste o treime dintre decese au fost înregistrate în sud-estul Asiei.

Rusia a anunțat oficial circa 1,1 milioane de decese, urmată de Indonezia (1 milion) și Statele Unite cu 932.000 de victime. Chiar și astfel, cifrele oficiale sunt departe de a arăta situația reală. Pur și simplu, unele țări nu au oferit date iar altele au prezentat cifre mai mici din motive politice sau de altă natură. Peru este un astfel de exemplu, acolo unde, cel mai probabil, numărul persoanelor decedate ar fi dublu față de cel raportat.

O situație similară s-a înregistrat în Ecuador și Bolivia, țări care, conform noilor rapoarte, au cunoscut cu peste 50% mai multe victime decât se raportase inițial.

Au fost deschise cele două sarcofage de plumb descoperite sub catedrala Notre-Dame

Autoritățile franceze au luat decizia de a deschide două sarcofage de plumb descoperite în timpul lucrărilor de restaurare de la catedrala Notre-Dame din Paris, după ce aceasta a fost distrusă de un incendiu în anul 2019. Cele două sarcofage fuseseră depuse la circa un metru sub podeaua catedralei în urmă cu sute de ani, și nimeni nu avusese cunoștință de existența lor.

În cazul unuia dintre sarcofage situația este cât se poate de clară, după cum o arată inscripția mortuară. Este vorba de un anume Antoine de la Porte, preot decedat în anul 1710, la vârsta de 83 de ani, un personaj bine cunoscut al vremii.

Cazul celui de al doilea sarcofag este însă acoperit de mister. Personajul care a fost înhumat acolo ar fi avut circa 25-40 de ani la momentul morții, iar conformația scheletului arată că era un individ care și-a petrecut o mare parte a timpului călare, motiv pentru care a și fost numit „Le cavalier”.

Cercetătorii de la Universitatea din Toulouse, cei care s-au ocupat de acest caz, afirmă că, deocamdată, nu se știe perioada în care individul a fost înhumat. Dacă decesul a avut loc după secolul al XVI-lea, numele său ar putea fi identificat în arhivele catedralei. Dacă acest moment a avut loc mai devreme, chiar prin secolul al XIV-lea, după cum susțin unele ipoteze, atunci, cel mai probabil, identitatea acestuia nu va fi aflată niciodată.

Tot ce s-a putut afla până în prezent este că personajul făcea parte din clasa nobiliară și că a fost unul deosebit de important, din moment ce a avut parte de o înhumare într-un loc atât de prestigios. Mai mult, el ar fi fost depus la baza unei cruci uriașe, care a fost înlăturată în secolului al XVII-lea.

Faptul că toracele și craniul i-au fost deschise pentru a fi îmbălsămat, ar putea fi un indiciu că personajul ar proveni din secolul al XVI-lea, atunci când îmbălsămarea era o practică uzuală în rândul nobilimii. Autoritățile franceze au declarat că vor oferi mai multe date, pe măsură ce nivelul cercetărilor va avansa în lunile următoare.

Nucile ar fi ideale pentru tratarea stresului

Prin Antichitate și Evul Mediu a persitat o convingere conform căreia plantele care seamănă cu o anumită parte a corpului uman ar fi benefice în tratarea respectivelor organe sau părți ale corpului uman. O convingere care, pe măsură ce timpul a trecut, s-a dovedit a fi lipsită de fundament științific.

În ceea ce privește nucile, considerate multă vreme a fi un tratament pentru creier dată fiind asemănarea, coincidență sau nu, ele chiar ar fi benefice. Cel puțin asta susțin niște cercetători australieni într-un raport publicat în revista Nutrients.

Ei au testat efectele consumul de nuci pe un grup țintă de 80 de studenți, pe o perioadă de 13 săptămâni. Important de reținut, perioada testării a fost special aleasă pentru a corespunde cu perioada examenelor. Ei bine, 40 dintre participanți au consumat o jumătate de cană de nuci zilnic, în timp ce restul nu.

A reieșit că studenții cu nucile au avut parte nu doar de un somn mai bun, ci și de o reducere a stresului și a stărilor depresive produse de iminența examenelor. Restul, cum spune studiul, nu. Asta ar fi datorită acizilor de omega-3, a vitaminei E, antioxidanților și a altor substanțe bune și sănătoase din nuci.

Acum, sunteți liberi să testați acest tratament naturist pentru a vedea dacă se reduce stresul și la voi. Tot ce trebuie să faceți este să nu vă gândiți cât costă nucile alea, că se cam alege praful de tratamentul vostru.

Sursa foto: dreamstime.com

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro