Se deschide patinoarul
Chiar daca iarna a dat prea multe semne de slabiciune la Sibiu, vaduvindu-ne de placerea schiatului sau a unei partide de sanius, avem parte de o surpriza. De data aceasta, pe luciul ghetii. Se deschide patinoarul din Sub Arini. Chiar in aceasta saptamina. Vom putea patina indiferent de temperatura de afara.
Pentru ca, din acest an, gheata se va produce artificial, cu ajutorul unei instalatii noi, care a costat nu mai putin de 200.000 de euro. Doua ore petrecute pe gheata costa 10 lei. Cine nu are patine isi poate inchiria, contra aceleiasi sume.
Gheata artificiala
Patinoarul din Sibiu isi va deschide portile in aceasta saptamina, indiferent de temperatura de afara. Singura necunoscuta a administratorului patinoarului era, ieri, in cit timp va fi gata gheata artificiala. „Simbata am dat drumul instalatiei. Am fi vrut sa facem deschiderea oficiala duminica, dar nu avem timpul necesar.
In mod normal, dureaza cam doua zile. Nu mai are rost sa ne grabim. Vom face totul asa cum trebuie si cind va fi gata vom lansa, oficial, patinoarul”, spune Remus Gliga, administratorul patinoarului.
Instalatie nemteasca
Pentru prima data in ultimii patru ani, gheata de pe patinoar nu mai are legatura directa cu vremea de afara. Din acest an, va fi creata cu ajutorul unei instalatii importate din Germania. Potrivit administratorului firmei care detine Patinoarul, toata investitia se ridica la 200.000 de euro.
„Cu aceasta instalatie nu mai depindem de vremea de afara. Nu putem spune ca nu influenteaza, dar este altceva. Practic, noi putem tine gheata pe patinoar chiar si in conditiile in care afara sint plus 18 grade Celsius. Tocmai de aceea, daca este rentabil, as vrea sa tinem deschis pina in luna mai”, spune Gliga.
Preturi modice
In acest an, preturile de intrare la patinoar vor fi destul de mici. Pentru a petrece doua ore pe gheata, sibienii trebuie sa plateasca 10 lei noi (100.000 de lei vechi). Tot atitia bani vor trebui sa plateasca si cei care nu au patine si doresc sa le inchirieze. Sint pregatite 300 de perechi noi, atit obisnuite, cit si pentru pasionatii de viteza. Intre doua ture, sibienii vor putea petrece un timp la barul din incinta, dar vor putea gusta si din mincarurile gen fast-food, care au doar profil bavarez.
De patru ani
Ultimii patru ani au fost de calvar pentru pasionatii patinajului. Practic, gheata de pe patinoar depindea doar de vremea de afara. Ultima data cind patinoarul a functionat pe baza instalatiei de amoniu a fost acum cinci ani, cind baza apartinea societatii Compa.
Dimensiuni olimpice
Patinoarul din Sibiu este unul dintre putinele din tara pe care se pot organiza si competitii sportive. Are dimensiuni olimpice, 60 de metri lungime si 30 de metri latime. „Bineinteles ca si sportivii vor putea sa se pregateasca pe aceasta baza. Ar fi culmea sa-i lasam sa se pregateasca pe role, cind patinoarul este dat in folosinta”, spune Gliga.